Subiect: NOU PE SITE !
View Single Post
Vechi 26.08.2012, 02:33:26
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Tomita Vezi mesajul
Depinde poate si de parintele duhovnic.
Eu m-am spovedit la un parinte care venea cam rar in Bucuresti si era coada la el...
Sunt si psihologi cu conceptii crestine (chiar am citit un articol de curand cu un interviu cu un psiholog clinician care mi-a placut)..asta daca si parintele duhovnic este de acord sau recomanda.
Personal cred ca parte din consilierea psihologica ar trebui sa o dea parintele duhovnic...daca aceasta parte este suficienta pentru efecte in limite rezonabile de timp nu vad de ce ar mai fi nevoie si de un psiholog...
De medic psihiatru nu stiu ce sa zic...am auzit ca daca intri in evidenta psihiatriei si ti se face rau si nu stiu doctorii ce ai te interneaza la nebuni...poate este exagerare (asa n-ar mai ajunge nimeni la psihiatru)...poate depinde de situatie...nu sunt prea avizata sa am o parere la acest subiect.
Draga Tomita, ii superi tare pe colegii psihiatri daca mai zici asa... ai grija ca te cauta...:)

As vrea sa intelegi ca psihiatria de azi nu mai e ce-a fost la inceputuri... Oamenii nu sunt bagati in camasa de forta...:) Astea deja sunt basme. Psihiatria moderna este foarte sofisticata, rafinata si eleganta in a reda vietii oameni care au intrat acolo in conditie subumana, din pacate, uneori... Ce sa mai zic de sutele de "posedati" (in fond pacienti cu delir) care, dupa cateva doze de neuroleptice devin brusc, curati de toti dracii. Nu ca ar fi indraciti si ii mantuiesc medicii (n-as sustine o asemenea ipoteza, desi, pur si simplu nu cred ca trebuie exclus din start chiar si un asemenea gand, din cateva motive pe care nu le scriu acum), ci pentru ca multi oameni sunt considerati indraciti. Nu sunt, insa asa sunt considerati! Si sunt tratati ca atare, adica in mod bestial, o oroare barbara. Oh, mare e prostia omeneasca (sunt sigur de asta, ca o cunosc partial pe-a mea, cat ma tine curajul)!

Boala psihica are multe forme si mecanisme, evolutii de tot felul.. E un intreg domeniu. Mai bine cauti sa afli, insa ma tem ca e ca si in psihologie: intelege cel ce practica si se dedica domeniului, in rest ...tot felul de confuzii... Deh... asa e omul, fiinta cu limite, ca orice traieste sub soare...

Acum sa iti spun un mic secret: pacientii care cer singuri ajutor de la psihiatru, in baza motivului ca au ajuns la concluzia ca e ceva in neregula cu ei, acesti pacienti care sunt internati uneori pentru o saptamana sau mai mult si care iau tratament o juma de an, un an sau doi, uneori toata viata: acesti oameni sunt muuuult mai sanatosi la cap / la suflet/ la ce vrei sa zici... in comparatie cu majoritatea oamenilor care se cred sanatosi si sunt... nebuni de-a binelea.

Tu nu stiai ca boala generala a omenirii e nebunia?

(Vezi in Biblie! Solomon, David, profetii, in fine VT si tot NT. Biblia vorbeste despre dragoste si nebunie. Cugeta! Oare nu-i asa?...)
Reply With Quote