Subiect: Ecumenism
View Single Post
Vechi 26.08.2012, 18:20:18
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu am zis ca trebuie folosita agresivitatea, ci cu blandete. Dar am observat ceva, ca daca ii tot spui cuiva cu frumosul el nu va fi receptiv, dar daca e scuturat o data incepe sa isi puna intrebari, sa caute el. La fel si noi oamenii, prin suferinte si incercari ne apropiem mai mult de Dumnezeu, viata usoara si buna duce la dezinteres.
Aproape toti care aveau conceptii ecumeniste spuneau ca nu le au, probabil pentru ca nu au inteles exact care sunt.
Nu e bine intotdeauna sa dai celorlalti ce vor ei, ca si cum am spune sa le spunem ce vor sa auda. Le spunem adevarul, pentru ca daca i-am spune unui neoprotestant ca e bine cum crede si sa o tina tot asa nu numai ca ii facem un rau, dar ar fi si un pacat pentru noi.
De asemenea, credinta nu va trece, chiar Mantuitorul spue ca cerul si pamantul va trece, dar cuvintele Lui nu. Ecumenismul invata o doctrina falsa, trunchiata.
:) Mie poti sa imi spui cu frumosul ca mult mai bine inteleg. Si ai sa ramai uimit,dar si altii la fel.
Vezi,si eu am aceiasi dilema cu voi.Am tendinta sa va spun ca gresiti uneori,ca sunteti prea duri. Dar stiu ca prin asta va pierd ,ca imediat reactionati si ma respingeti.
De ce fac asta? Ca ma cred mai bun.... La fel faceti si voi. De asta tot zic sa practicati si blandetea,macar pt scurt timp , si apoi puteti reveni la duritatea opiniilor. Caci nu voi sunteti duri ,ci batalia intre dogme e dura,chiar daca ortodoxia o fi adevarul. Mai luati o pauza de la incrancenarea asta,dar nu luati nici o secunda pauza de la Adevar . Valabil si pt mine...
Reply With Quote