Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
A spus vreun protestant asta, că harul ar veni doar din fapte ? De "sola gratia" ați auzit ? Vedeți, aici e problema studiului insuficient și a atitudinii din principiu antidogmatice despre care v-am pus recent în gardă pe alt topic : ajungi nu numai să nu Îl cunoști pe Dumnezeu, dar nici măcar pe aproapele protestant.
|
Scuze Mihnea sunt mai superficial recunosc.Pentru ca din start am apreciat dogma oretodoxa ,si mi-a fost lene sa mai studiez exact ce zic ceilalti .Daca ma uit putin imi reamintesc.
Dar trebuie sa recunosti ca nici nu i-am urmarit pe toate topicele sa ii combat.Cumva imi e suficienta dogma ortodoxa si atit. La ceilalti am impresia ca nu se acorda atentie Tainei, ca e vazuta doar ca o inchipuire a jertfeii,si nu ca insasi sangele Mantuitorului.Dar chiar daca ei considera asa,eu iau aceasta ca un prilej de a invata mai bine si a intelege Taina asa cum e ea vazuta in ortodoxie,si nu ca un motiv sa ne targem pumni.De ani intregi ma chinui sa inteleg Taina Euharistiei ,am citit, am incercat sa o simt la slujba,si cred ca cea mai mare intelegere a ei,e tot gustarea ei. Aici e principala diferenta cred eu,ca ei s-au rupt de Biserica incepind cu Tainele si cu dogmele .
In rest , am toata consideratia pentru ei ,dar nu vreau sa imi pierd timpul in dispute,ci ma multumesc sa iau ce e bun de la fiecare