View Single Post
Vechi 26.08.2012, 20:15:13
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

si noua ne e tare drag portul national.
La copii cei mari am cumparat costume populare(destul de scumpute- 250 ron costumul).
LA cel mic nu am reusit inca, am sa incerc sa il cos la o croitoreasa si in loc de broderie tesuta sa coasa o broderie aplicata.

Cu ajutorul Domnului, am vrea sa imbracam si bebelusul la botez in costum national. Bucuria cea mare ar fi daca am reusi sa convingem participantii la botez sa vina imbracati asa.

Copilasii mei merg la sfanta Liturghie in cursul saptamanii in costum national. Fiind la o gradinita ortodoxa, acest lucru este o normalitate si ptr ceilalti copii ai gradinitei, cat si ptr personalul gradinitei.

Eu sunt intristata ca nu am reusit inca sa imi cumpar macar o ie, niste poale si o cotrenta. Noi sunt extrem de scumpe, iar pe la tara toti le-au vandut artistilor populari. Dar am nadejdea ca daca va fi o cerere cu folos, Domnul o va implini.

Mi se pare foarte frumos sa ne imbracam astfel. Ne mai aducem aminte ca suntem romani, ne mai aducem aminte de greau misune a nu ne face de rusine neamul, din contra sa aratam lumii ca a fi roman e un lucru mare, sa ne straduim sa calcam pe urmele sfinte ale vrednicilor nostri inaintasi(ca slava Domnului am avut destui).

Incerc sa cultiv si in sufletele copiilor dragostea de neam si tara. Incerc sa mergem cat se poate de des in pelerinaje ca sa ne cunoastem locurile dragi si manastirile frumoase. Cantam impreuna cantece nationale, ne imbracam in portul national de cate ori se iveste ocazia.
Edit: fetita din coltul stanga, de langa educatoare e fetita mea. Aceasta e tinuta obisnuita zilelor de sarbatoare la sf liturghie.
Attached Images
File Type: jpg serbare.jpg (60,3 KB, 27 views)

Last edited by lore86; 26.08.2012 at 20:29:07.
Reply With Quote