View Single Post
Vechi 27.08.2012, 13:50:37
ioan cezar
Guest

Implicit

[quote=ovidiu b.;467063]

Da, si eu cred ca a avut un rol in munca/etapa finala, a fost "acolo", aproape de focul evenimentelor ultime.
Insa mai cred si ca Dumitru Staniloae era de mult implicat in acest proiect, impreuna cu multi altii. Cu care a format un grup mai mult sau mai putin omogen/solidar.

Ipoteza mea e ca ar fi putut publica primul volum inainte de razboi, insa cu siguranta l-au retinut anumite imprejurari, inclusiv nevoia de a consulta si alte texte-sursa (variante). Aici a fost, probabil, rolul jucat de Parintele Arsenie.
Asta e versiunea mea. O simpla opinie, la strop de bun simt, pe cat incerc...

P.S. Poate luati in calcul si batalia pentru publicare, concurenta uneori acerba dintre candidatii la statutul de autor, invidia si alte lucruri nu tocmai magulitoare dar atat de omenesti... Asta ca sa nu cred ca traducatorul Filocaliei si cei din preajma lui or fi fost taman ingeri in trup sau, cine stie, vreun soi interbelic de extraterestri dotati cu puteri paranormale...
Cred ca treaba e, in final, mult mai simpla si mai susceptibila de amanunte care e mai bine sa fie tinute sub tacere. Nu cred in inocenta nimanui sub soare. Sa fiu iertat.

Am vorbit aici de lucruri omenesti, lumesti in fond, chiar daca ele sunt in jurul celor sfinte. Sper sa nu fiu banuit de rea intentie.

Last edited by ioan cezar; 27.08.2012 at 13:55:27.