View Single Post
Vechi 27.08.2012, 15:51:22
AGabriela AGabriela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.12.2011
Locație: Ploiesti/Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Relatiile parinti/copii, frati/surori - nevoie de incurajari

Doamne ajuta!
Vin cu o problema care ma depaseste cu mult si nu stiu cum sa ma impart. Mi-e sufletul impartit intre conditia de om lumesc si om duhovnicesc.
Rezumatul pe scurt este urmatorul: am avut un tata destul de iresponsabil. Mamica si-a asumat si rolul de mama si cel de tata. Mai am doi frati: unul s-a rupt de tot de noi din pricina unor probleme si sechele ramase din copilarie care au refulat intr-o maniera absurda la un moment ca urmare a unor discutii pe baza banilor, unul este un "pierde vara" care sta cu mamica (pe ambii intretinandu-i eu caci mamica nu isi gaseste un servici la varsta de 55 de ani). Atat cat imi sta in putere nu doresc sa-mi judec parintii pentru greselile lor din trecut, nici pe fratele care s-a rupt de noi (sa-i spunem R), nici pe cel intretinut (sa-i spunem I), DAR sunt om si nu stiu ce sa fac.
Mai incerc pe cat posibil sa-mi vindec si eu anumite sechele, sa descurc niste ite interioare care tare sunt incurcate (am fost victima unui abuz in copilarie si am o gramada de intrebari si neimpacari cu mine, cu cei care trebuia, dupa parerea mea, sa ma apere - tatal si fratele mai mare - si chiar cu Dumnezeu -stiu ca este grav ceea ce spun dar doresc sa fiu sincera).
Imi doresc sa ma impac cu fratele R, dar, desi tot frate imi este dupa sange, I in loc sa taca si sa isi vada de treaba se duce la fratele R si ne vorbeste de rau (pe mine, mamica si tatal) si ii povesteste tot ce se ntampla in casa. Asta nu ar fi nimic daca ar fi adevarat, insa lucrurile rele le face din tantar armasar, iar lucrurile bune le transforma in minciuni. Desi sta in casa aceea si eu platesc toate utilitatile, el ma tradeaza in modul cel mai mizerabil. Nu cred ca m-ar afecta daca R ar fi o persoana oarecare, insa el este fratele nostru si ma doare ce se intampla. Imi vine sa urlu de durere caci nu stiu cum sa fac sa fie bine. Am momente cand ma gandesc serios sa-l dau afara din casa pe I doar ca sa-si ia viata in propriile maini.
Am nevoie de ceva pareri, sfaturi, incurajari. Credeti-ma ca de rugat stiu si eu ca trebuie sa ma rog, insa rugaciunea mea este mult prea slaba in ultimul timp.
Doamne da-mi putere sa fac ceea ce este bine!
Reply With Quote