Subiect: Ecumenism
View Single Post
Vechi 28.08.2012, 00:07:45
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Tot nu stiu exact la cine te referi prin "voi". Nu exista voi, ci noi, noi toti trebuie sa avem dreapta credinta pentru ca altfel nu suntem ortodocsi, e prima cerinta. De asemenea, nu exista o confruntare intre doua tabere, nu e decat o singura tabara, ortodoxa, din care cineva poate sa faca parte sau nu
Nu e corect . Pentru ca daca am fi 'noi' , mi-ati mai da si mie dreptate ,asa cum si eu va dau. Sunteti voi,cei invatati ,care le stiti pe toate , si noi ,cei rataciti,care mereu o dam cu oistea in gard,si mai facem si exces de iubire,ba uneori chiar si de smerenie ,ca sa putem fi judecati mai bine.
Mereu am spus ca sunt ortodox,dar as dori mai multa moderatie la capitolul razboi .
Nu am spus ca nu am stiinta ,nu am spus ca aceleasi idei ca si voi nu le am si eu. Dar nu pot avea atitudinea aceasta razboinica.Nu pot si pace.Nu pot judeca un om, nu pot sa il jignesc,nu pot sa trag ziduri,desi am cunostinta suficienta ca dogma zice asa.
Sub zambetul meu de clown,mintea e treaza.
Nu diferim la conceptii ,deci diferenta nu e de substanta ,ci la atitudine.
Vreau sa va pastrati ideeile ,dar sa ajungeti putin mai buni daca se poate in atitudine ,sa fiti constienti ca Hristos se uita la voi cand vorbiti ,si nu numai la continutul ideilor. Si nu folosesc parul vorbelor ca si voi ,ci incerc tot arsenalul,de a va intra in inima.
Reply With Quote