Subiect: Cele 10 porunci
View Single Post
Vechi 28.08.2012, 12:02:22
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Religia: Ortodox
Implicit Tablele legii se citesc așa cum le ținea Moise când a coborât de pe Munte.

Mulțumesc lui N.Priceputu și Pelerinului spre răsărit pentru reprimire și pentru urările de bine.

Am impresia că așa a citit Israelul cel vechi cele două table cu ochii trupești și duhovnicești căci Moise când a venit a doua oară de pe munte, după alte 40 de zile, ținea prima tablă în mâna stângă și a doua în mâna dreaptă și Israelul cel vechi citea de la dreapta la stânga ce era scris și se vedea... și citea și ce era scris în paranteze și nu se vedea... adică citea porunca de pe prima tablă din mâna stângă și apoi de pe tabla a doua din mâna dreaptă a lui Moise, trimis ce cobora plin de Duhul lui Dumnezeu cu fața spre ei căci el era trimis de Dumnezeu cu legea sfințeniei și cu duhul proorociei:

Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, Care te-a scos din pamântul (țara (gLumea)) Egiptului, din casa robiei. Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine! Moise! Sa nu ucizi!
( 1. Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine. Ilie. 6. Să nu ucizi.
Fericiti cei saraci cu duhul, ca acelora este Imparatia Cerurilor; Hristos; Fericiti cei curati cu inima , ca aceia Il vor vedea pe Dumnezeu; )

Sa nu-ti faci chip cioplit si nici o alta asemanare a nici unui lucru din câte sunt în cer, acolo sus, si nici din câte sunt pe pamânt, aicea jos, si nici din câte sunt în apele de sub pamânt! Sa nu te închini lor și nici sa le slujesti, caci Eu sunt un Dumnezeu zelos, care arunc pe copii vina parintilor ce Ma urasc pe Mine, pâna la al treilea si al patrulea neam, si Ma milostivesc pâna la al miilea neam catre cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele! Moise! Sa nu desfrânezi!
( 2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor. Ilie. 7. Sa nu fii desfranat.
Fericiti cei ce plang, ca aceia se vor mangaia; Hristos; Fericiti facatorii de pace , ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema; )

Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau în desert, ca nu va lasa Domnul nepedepsit pe cel ce ia în desert numele Lui! Moise! Sa nu furi!
( 3. Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert. Ilie. 8. Sa nu furi.
Fericiti cei blanzi, ca aceia vor mosteni pamantul; Hristos; Fericiti cei prigoniti pentru dreptate , ca acelora este Imparatia Cerurilor; )

Adu-ti aminte de ziua Domnului, ca sa o sfintesti. Lucreaza sase zile si-ti fa în ele toate treburile tale, iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tau; Sa nu faci în ea nici o muncă (nici un lucru); nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tau, nici asinul tau, nici orice dobitoc al tau, nici strainul care ramâne la tine; Caci în sase zile a facut Domnul Cerul si Pamântul, marea si toate cele ce sunt într-însele, iar în ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvântat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o! Moise! Sa nu marturisesti strâmb împotriva aproapelui tau!
( 4. Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste. Ilie. 9. Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau.
Fericiti cei ce flamanzesc si inseteaza de dreptate, ca aceia se vor satura; Hristos; Fericiti veti fi , cand din pricina Mea va vor ocari si va vor prigoni si mintind vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra; )

Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca sa-ti fie ție bine si sa traiesti ani multi pe pamântul pe care Domnul Dumnezeul tau ti-l va da tie! Moise! Sa nu doresti (râvnești) cele ce sunt ale aproapelui tau: nici casa aproapelui tau, nici femeia aproapelui tau, nici ogorul lui, nici sluga lui, nici slujnica lui, nici boul lui, nici asinul lui si nici unul din dobitoacele lui si nimic din cele câte sânt ale aproapele tau!
( 5. Cinsteste pa tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant. Ilie. 10. Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau.
Fericiti cei milostivi , ca aceia se vor milui; Hristos; Bucurati–va si va veseliti, caci plata voastra multa este in ceruri; )

“Ferice de voi, când oamenii vă vor urî, vă vor izgoni dintre ei, vă vor ocărî, și vor lepăda numele vostru ca ceva rău, din pricina Fiului omului! Bucurați-vă în ziua aceea, și săltați de veselie; pentru că răsplata voastră este mare în cer; căci tot așa făceau părinții lor cu proorocii.” (Lc. 6:22-23).

Last edited by vsovivivi; 28.08.2012 at 14:16:45.
Reply With Quote