View Single Post
Vechi 28.08.2012, 22:11:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Și vrei să-mi spui că dacă un preot nu e de acord cu ceea ce recomandă pAB și Părintele Paisie Aghiorâtul...ei au dat niște recomandări aiuristice? Nu cred că un părinte nu ar fi d acord cu un canon de acest gen, când soții se învoiesc să și-l administreze. De ce ar trebui să cer un asemenea canon când este la mintea cocoșului că în timpul sarcinii nu mai ai motive de împreunare? Eventual să ceară binecuvântare de la duhovnic pentru ajutor ca cuplul să fie ferit de ispite. Consider de asemenea că decât să cazi în alte păcate, cum ar fi precurvia sau altele, atunci sunt îngăduite acele derogări...dar nu zilnic sau săptămânal ci cât mai rar posibil...cu riscul de a ne asuma totă răspunderea pentru faptele noastre.
Pai daca ei nu vor sa se "impreuneze" in timpul sarcinii, normal ca nu o sa-i oblige sa faca contrariul.

Dar s-ar putea ca parintele in cauza sa nu fie de acord ca aceasta restrictie e musai cum zic unii.

Eu despre asta am intrebat - care e parerea duhovnicului: asa le-a cerut el sau si-au asumat singuri acest "canon" desi nu le-a cerut-o expres.
Reply With Quote