View Single Post
Vechi 29.08.2012, 00:48:44
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
(1)Dintre acestia,ultimii, ortodocsii au sanse mai mari sa urce ,macar la nivelul 2,caci harul ii trage in continuu in sus.Sau ii va face sa coboare atit de jos,incat sa se scarbeasca de ei,si asta e prinul pas al smereniei.Afirm cu toata taria ca un pagin care stie sa iubeasca este superior unui ortodox care nu arata in toate faptele vietii sale iubirea. Dar tot eu afirm,ca ortodoxul acela are cel mai mare potential ,si (2)ca prin har,Dumnezeu nu il va lasa pina la sfarsit sa nu se intelepteasca.(3)Caci harul este cel mai minunat lucru care il primim in dar de la Dumnezeu ,si covarseste orice inima impietrita
Iustin,prietene,esti de un protestantism impresionant.Reformat in carne si oase.Prima fraza subliniata este o combinatie intre ceva regenerare(partea a doua a frazei) si chemarea eficace(prima parte,clara ca lumina zilei).A doua se numeste perseverenta sfintilor.A treia se numeste harul irezistibil iar modul cum ai abordat notiunea de ,,har" i-ar fi lasat pe cei din prima generatie a Reformei in cel mai deplin exataz al admiratiei.Nu-ti face probleme,nu esti singur pe aici,am mai numarat cel putin cativa ortodocsi,la prima strigare, care sunt in esenta protestanti sadea,cu sau fara stirea lor.Unii chiar militanti ortodocsi activi,cel putin formal.Am o singura intrebare:de unde ati invatat despre aceste idei,in acesta forma? :)

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 29.08.2012 at 00:56:03.
Reply With Quote