Draga Alin si Glykys va multumesc pentru raspunsurile voastre!
@Alin Referitor la produsele alimentare ce expira,eu ma gandeam in primul rand la cele ce se pot congela-legume,unt,branza (carne nu mananc,deci imi sunt suficient cele mentionate),depozita in beci sau camara si probabil ceva faina,malai,fasole boabe,nuca si poate ceva miere.
Insa,pentru a fi rentabil,ideal ar fi sa gasesc niste producatori ce isi ofera marfa la niste preturi mai omenesti.Deja in piata,preturile au galopat ceva de speriat.Probabil,in alte zone s-a facut mai treptat trecerea,insa la piata asta unde merg eu in Bv,practic peste noapte s-au dublat,triplat.Iar daca si in septembrie vor salta,asa cum s-a anuntat dealtfel,o sa fie un vis...
Desigur ca nu am banuti sa fac provizii pentru inca 1 an de acum incolo,insa imi doresc sa am provizii ca macar sa reusesc sa ies din iarna asta ce va urma,cand si preturile la facturi vor urca destul de mult.
@Glykys Sunt o persoana echilibrata,insa aici nu este vorba de panica,ci de precautie.
Nu este o teorie a conspiratiei,desi eu iti spun sigur ca lucrurile acestea se stiu de ceva timp si eu la randul meu cunosc persoane care inca de acum ceva luni au inceput sa isi faca provizii.Nu se bate toba,fiecare dintre cei care stiu se pregateste in tacere,cum poate.
Iar pe de alta parte,este o consecinta oarecum logica a evenimentelor ce se leaga de instabilitatea politica si seceta teribila din acest an.
Acum,ce sa spun,putem ignora aceste avertismente sau putem,bineinteles,fara a ne pierde cumpatul,sa ne pregatim si in ideea de a dezbate cum am putea sa ne luam masuri eficace si cu costuri cat mai mici,am deschis acest subiect.
Referitor la negociat,sa stii ca in general fac asta,insa doar cei de la branza sunt mai flexibili,cei care vand legume sau fructe nu vor sa lase neam din pret,nici sa nu auda si nici macar 50 de bani.Asta am observat-o in vara asta,pentru ca pana acum se putea fara probleme cu multi dintre ei.
Sa stii ca o sa incerc si sugestia ta de a ma ruga lui Dumnezeu sa imi scoata in cale niste produse mai ieftine,insa si niste informatii mi-ar fi de folos...:)
Va multumesc si astept in continuare sugestiile voastre!
|