Subiect: dati-mi un sfat
View Single Post
Vechi 30.08.2012, 21:59:37
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Decebal spune că preoții ortodocși intră în aceleași biserici nu de drag, ci de nevoie; din aceeași nevoie tu n-ai voie? Cum ți-am spus, ferește-te de gândul întinării!

12. Deci, dar, fiecare din voi va da seama despre sine lui Dumnezeu.
14. Știu și sunt încredințat în Domnul Iisus că nimic nu este întinat prin sine, decât numai pentru cel care gândește că e ceva întinat; pentru acela întinat este.(Rom14,12.14)

P.S. Decebal va da seama.
Nu e vorba de intrat in biserica, ci de participat la slujba. Preotii ar fi mult mai bucurosi daca ar avea biserica, chiar si un peot ortodox care participa invitat intr-o biserica ortodoxa ar vrea sa aiba si el parohie. Neavand construita o biserica ortodoxa au inchiriat sa poata faca slujba intr-o biserica catolica (de multe ori se plateste o chirie, cateodata nu). Altfel ar fi trebuit sa tina in casa cuiva sau intr-o sala.
La slujba cred ca nu e bine sa participam, pentru ca nici la Tainele din alte culte nu putem participa. Povestea cineva ca a ajuns intr-o tara din America de Sud si nu era o biserica ortodoxa pe acolo. Asa ca a inceput sa se duca la o biserica catolica la slujba. Dupa un timp de participare a inceput sa creada ca la catolici e adevarul, nu la ortodocsi. Intr-o vacanta a ajuns in tara si din intamplare a citit cartea lui Klaus Kenneth si si-a revenit, si-a dat seama de adevar. Sau la Medjugorje, multi ortodocsi care doar se duc acolo ajung sa se converetasca la catolicism, desi si unii catolici se indoiesc de aparitiile de acolo.
Reply With Quote