Subiect: dati-mi un sfat
View Single Post
Vechi 30.08.2012, 21:59:53
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de izmenuzza Vezi mesajul
Deci in definitiv domnilor pot intra in biserica catolica sa ma asez in genunchi sa plang si sa ma rog lui Dumnezeu pentru ca-mi este greu departe de casa si sa-L rog sa-mi dea putere si sa fie alaturi de mine?Nu am cerut special sa particip la slujbe sa iau sfanta impartasanie, vroiam simplu sa-l caut pe Dumnezeu sa simt sfintenia si linistea care o gasesc cand intru in biserica ortodoxa....Stiam ca biserica e casa domnului.Deci e pacat sau nu a intra si a ma ruga intr-o biserica catolica sau e mai bine daca stau in camera mea sa ma rog.
Eu nu știu dacă este păcat sau nu, eu doar am spus că este mai bine să mergi într-o biserică ortodoxă. Cred deci că este bine să cauți o comunitate de români ortodocși și acolo să mergi. Dacă găsești ceva bun la catolici și este integrabil ortodoxiei poți să împrumuți ceva fără a fi necesar să devii "catolică", fără a ieși deci din Biserica lui Hristos Ortodoxă. În general după fenomenul de imigrație românii ortodocși se confruntă cu riscul pierderii identității naționale și religioase, și de aceea este bine ca să se facă eforturi susținute personale și comunitare (evident și dinspre România) pentru ca aceste identități sau această identitate să nu se piardă, ci să dăinuiască chiar și într-un pământ străin.

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Decebal spune că preoții ortodocși intră în aceleași biserici nu de drag, ci de nevoie; din aceeași nevoie tu n-ai voie?
Văd că se continuă mistificarea; o fac de nevoie materială, nu de nevoie spirituală.
Reply With Quote