View Single Post
Vechi 31.08.2012, 11:52:45
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

mijlociul meu m-a cam pus in dificultate zilele astea.
In dmineata zilei de 29 august, de sarbatoarea Taierii capului Sf Ioan Botezatorul,le-am vorbit copiilor despre viata sfantului,precum si de sfarsitul pamantesc al acestuia. Le-am mai spus ca drept rasplata ptr viata lui frumoasa, sf ioan Botezatorul a capatat cinstea de a sta de-a stanga Mantuitorului(si le-am aratat icoane Deisis.) Le-am aratat, de asemnea si icoana cu sfantul Ioan Botezatorul, cand tinea capul pe tipsie. Dar in acea icoana era reprezentat cu aripi.

Seara, la culcare, mijlociul imi spune: Abia astept si eu sa mor ca o sa ma transform in inger.

Dragul meu, atunci cand vom muri, si daca vom duce o viata asa frumoasa, dupa modelul Sfantul Ioan, vom ajunge in rai, nu vom fi ingeri, ci sfinti. Sfintii si ingerii sunt doua categorii diferite. Oamenii dupa moarte nu se transforma in ingeri.
ba da...crezi ca eu nu am vazut icoana Sfantului Ioan Botezatorul in care avea aripi? Deci era inger!

Aici, dragii mei m-am blocat. NU am stiut ce sa-i raspund. De ce apare Sfantul Ioan Botezatorul cu aripi? MAi exista sfinti care sunt pictati cu aripi?
Poate se gaseste cineva care sa ma lumineze si pe mine, ca sa pot da un raspuns bun copilului.