Citat:
În prealabil postat de catalin2
Poate din intamplare, intotdeauna am primt critici doar de la cei cu conceptii ecumeniste, in mare majoritate care nu erau ortodocsi. Si de la tine, in ultimul timp, de la o discutie amiabila cand nu am fost de acord cu tine. Nimic nu ti-am zis gresit, si dupa un timp am vazut ca incepi sa te agiti la unele din mesajele mele, aruncand si vorbe grele. Tot nimic nu ti-am zis, abia dupa al treilea mesaj de genul asta te-am intrebat ce te deranjeaza. Iar deranjul era adevarul din mesajele mele, care te deranja cumplit ca nu se potrivea cu conceptiile tale ecumeniste. Iar cand te-am rugat sa spui ce e gresit si care e adevarul nu ai stiut sa spui nimic, doar aceleasi rautati si mesaje arogante. Interesant ca un an si ceva am scris aceleasi mesaje, dar tu nu ai zis nimc, doar dupa acea discutie te-a apucat.
Daca ai ceva de spus spune pe fata, fara ironii strecurate prin mesaje, unde am gresit si care e invatatura pe care o stii tu adevarata. Uite aici un exemplu, spusele sf. Ignatie Brincianinov, invatatura de acolo e de fapt cea mai blamata de tine: http://blog.pustniculdigital.info/articole/54/ Spune daca vrei ca tu stii mai multe decat sfantul Igantie, ca esti mai intelept si mai mare si expune noua invatatura. Daca spui acelasi lucru ca sfintii si invatatura Bisericii evident ca nu o sa mai spus ca ai conceptii ecumeniste niciodata, din moment ce nu le ai. Unii le au dar le tin pentru ei, dar unii se simt datori si sa lupte pentru a le impune si sa se lupte si cu cei ce nu le recunosc conceptiile lor. Si bineinteles ca o fac prin neadevaruri, asa cum o faci si tu.
Asadar, niciodata nu o sa spun ca ai si conceptii ecumeniste daca tu spui ca recunosti invatatura sfintilor, iar daca e ceva gresit ce fac eu o sa accept o critica. Dar tu imi spui astea suparat de invatatura gresita, bineinteles ca nu o sa accept criticile tale ca sa vin la invatatura ta daca e eronata.
|
Nu te-a pus nimeni învățător și nici nu ai competențe sau aptitudini pentru așa ceva. Dacă te limitai la expunerea unor gânduri rezultate din experiența ta de om credincios, poate că mă convingeai. Dar tu ai pretenții mari și mijloace modeste de materializare a lor.
Faptul că și minți cu nerușinare consider că este doar o continuare firească a prostiei, fiindcă prostia și impostura numai bine camuflate în minciuni pot să pară că sunt într-adevăr ceva. Trist este (pentru tine) că prima victimă a înșelăciunii pe care o pui în scenă ești chiar tu însuți.
Ți-am explicat mai mult decât oricui altcuiva unde ai lacune mari în informație, înțelegere și gândire. Cred că MihaiG și alții care au participat la discuțiile respective pot confirma că am încercat să-ți "spun ce poate fi greșit" în modul tău de a înțelege , dar ai dovedit în repetate rânduri că nu ai interes cognitiv decât pentru propriul tău circuit închis și limitat de idei.
Concepțiile mele ecumeniste există doar în mintea ta. Am observat că nici măcar nu cunoști mare lucru despre acest fenomen cu care lupți ca un infanterist legat la ochi, care-și închipuie că orice mișcă în jur este o amenițare și trage în neștire fără să se gândească că poate-i împușcă pe ai lui.