Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
Sa ma iertati va rog, fratilor, insa am simtit nevoia sa intervin intrucat vazui chiar azi cum se infratesc intre ei cateii, pentru a prolifera scarboasele lor bale, in timp ce leii pier cu demnitate in insingurarea lor care s-a vrut nobila si creatoare insa s-a ales doar pieirea si-atat... La ce bun, asadar, un duh de respingere intre oameni care se pot completa de minune? Zau asa... Cred ca-i la mijloc doar o problema (deplin rezolvabila) de acomodare reciproca.
|
Crede-ma ca nu am inceput nimic eu si am incercat toate metodele cu el. Deodata a inceput sa ma atace si sa imi scrie cuvinte jignitoare, acum cateva luni. Dupa vreo doua mesaje cu ironii din acestea in care nu mi se adresa direct l-am intrebat pe privat la urmatorul mesaj daca la mine se refera si care e problema. Mi-a spus mai pe ocolite ca nu. A urmat alt mesaj, apoi altul si i-am raspuns si i-am spus tot timpul sa ne intelegem. Omul nimic, a continuat si continua pana azi, deodata il apuca si se crizeaza. De obicei cand scriu despre conceptiile ecumeniste i se aprinde supararea, n-am aflat si ce invatatura are, ca numai acuza, nu da si vreo explicatie.
In legatura cu ecumensimul, nu e un secret ca multi ortodocsi au aceste conceptii (si de pe forum). Nu spun cuiva decat daca le propaga constant si asta dupa multe mesaje, si nu ii spun direct, spun doar de ce sunt eronate. Cum am procedat si cu tine, ai vazut ca si tu te atacai fara sa iti scriu nimic, dar vad o schimbare in bine la multi de pe forum. Ca e o problema ecumenismul si nu mica, poti vedea pe net in majoritatea articolelor. Chiar la noi s-a tinut un sinod din aceasta cauza, si in alte tari, plus conferinte pan-ortodoxe si altele. Panerezie, cum o numea Par. Staniloae citandu-l pe sf. Iustin Parvu.
Ca neoprotestantii ne spun de icoane si altele pana la urma nu ne afecteaza ca ortodocsi, e parerea lor. dar ca ortodocsi spun o alta invatatura ne afecteaza.