Citat:
În prealabil postat de cozia
Iarta-ma ca te intreb, ce-i aia buriceala, in contextul pe care-l folossti tu, de unde vorbesti Ovidiu?
nu te supara, esti cumva din Chisinau?
|
nu-s din Chishinau ci acuma vietzuiesc pe undeva prin vestul Romaniei.
Buriceala inseamna ideea asta cu Dacii cu Misterele arhaice cu primii oameni, cu primele chestiuni, cu cei mai cei dintre cei... adica mereu ne consideram shi ne mandrim ca am fi un fel de buricii pamantului, noi romanii ashtia ce se trag din...
Dar problema cu manastirea shi cu Noul Ierusalim shi cu sfanta Virginia imi pare altceva shi n-ash fi vrut sa se adauge la insushirea noastra, la filonul nostru ancestral foarte laudaros, de aceea spuneam ca nu cumva sa ne facem iluzii ca ar da apa la moara la naivitatea noastra ce se invredniceshte pe baza de vedenii sau ancestralitate shi istorie superextraordinara...
Deci vroiam sa spun cum ca ce se spune pe site-ul respectiv mi se pare adevarat shi cred ca e bine de respectat shi bine sa reusheshti sa faci cum se cere acolo, iar Virginica nu poate fi decat o sfanta, fiind chiar o Trambitza a lui Hristos, care a trebuit sa indure grele batjocuri shi suferintze... apoi de regele care a ctitorit manastirea nu shtiu ce sa zic, nu-mi prea place shi n-am sa explic de ce ca nu vreau sa-l judec prea aspru ca imi pare ca a facut shi bune ca a intors armele... dar cred ca sfanta Virginica nu are numic deaface cu regele shi cu maimarii vremurilor, ea vorbeshte din ochiul shi gura lui Dumnezeu, shi poate ca a lasat ca sa pastoreasca shi sa glasuiasca cele ale Sale shi din cei ce i-au urmat ei....
Spuneam ca "nenorocirea" Romaniei este tocmai ca intr-adevar, chiar asha shi cred ca este, ca din/prin Romania s-a raspandit shi se raspandeshte din razele Ierusalimului Ceresc, al Noului Ierusalim, dar cum se spune shi in texte, acest lucru se face prin cei care tzin, care traiesc dupa Cuvantul Sau, shi nu prin cei ce se cred vrednici sa primeasca minuni, semne, vedenii, luandu-shi in cap ca sunt ceva, adica nu din cei ce se autoburicesc, adica se cred buricul pamantului...
Iar denumirea de Glod, Pucioasa, Pamant se leaga foarte frumos cu Latina shi cu leaganul nashterii vietzii pe pamant, adica al creatziei, deoarece Tina inseamna chiar pamant amestecat cu apa... deci denumirea nu este intamplatoare
shi daca ash fi fost din Chishinau ce ar fi fost? sau te referi la calendare? Poi ziceam ca acolo problemele nu sunt inca foarte clarificate shi nu are rost sa-tzi pierzi timpul cu asta din moment ce reglarea temporala am intzeles ca se face de pashte cand apare o anumita lumina intr-o Biserica Ortodoxa din Vechiul Ierusalim, ajuns dinpacate unfel de Babilon, daca este sa-l cred pe Traditzie, deshi, Babilonul este acolo unde este iadul, iar iadul este oriunde omul nu-l mai cauta pe Dumnezeu ci incepe sa se slaveasca pe sine...