View Single Post
Vechi 01.09.2012, 10:31:22
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Domnul a spus că dintru început nu a fost așa în privința ”cartei de despărțire” pe care bărbatul o dădea femeii ca să o lase.
Dumnezeu a binecuvântat sămânța lui Avram și arabii sunt o națiune puternică; asta trebuie să fie dreptatea lui Dumnezeu și o iau ca atare, nu închipuirea mea.

Așa cum spuneți, dreptatea Lui este una, pe când interpretarea umană este cu totul alta; am înțelege mai ușor dacă n-am fi așa de ”orbi”(păcătoși) și am putea vedea aura(puritatea) sufletească și abia atunci ne-am da seama că un om nu e doar un trup care are și suflet, ci este un suflet care are vremelnic un trup.

Dacă acelor părinți Dumnezeu nu le-a pregătit(aprobat) un suflet de urmaș și ei totuși, împotriva voinței Lui, își ”fabrică” un trup de copil..., sincer, nu știu, dar, în cel mai bun caz, trebuie să fie un suflet foarte... frustrat.

Cum am mai spus, sursa ireproșabilă pentru mine este Scriptura.
17. Că așa zice Domnul: "Nu va lipsi lui David bărbat care să șadă pe scaunul casei lui Israel.
18. Și preoții-leviți nu vor avea lipsă de bărbat care să stea înaintea feței Mele și să aducă în toate zilele arderi de tot, să aprindă tămâie și să săvârșească jertfe". (Ier33,17-18)
Deci Sara si Avram au fost niste frustrati facand copii cu servitoarea acolo unde Dumnezeu nu a vrut sa le dea copii? Sau dimpotriva a fost un lucru normal sa si-i doreasca?
Iar daca "de la inceput nu a fost asa" nu se refera si la poligamie si la relatiile cu alte femei decat sotia (ex. cu servitoarele) cum se face ca in crestinism s-a instaurat monogamia si interzicerea relatiilor cu altii, ba chiar aceste valori au mai fost preluate si de necrestini? De unde vin ele dupa parerea dvs.? Si deci sunt gresite? Ar fi corect ca un barbat sa fie poligam si sa isi faca copiii cu servitoarea? Si de ce astazi este interzis a se casatori cu o sora vitrega (nascuta din acelasi tata dar o alta mama) asa cum a fost cazul celor doi mentionati, Avram si Sara? Dupa teoria dvs. ar trebui sa putem face toate astea, nu? Si poate nu ar mai fi nimeni frustrat in cazul asta?
Domnul a spus foarte clar, de la inceput nu a fost asa ci s-a creat barbat si femeie pentru ca impreuna sa fie unul si nimeni sa nu ii mai desparta, nu exista un unul facut din un barbat si o multime de femei, ca si cocosul cu gainile. Si totusi in VT asa era. Ca atare cum sta treaba cu dreptatea lui Dumnezeu aceeasi mereu?
Si nu m-ati lamurit cu arabii, atat ei cat si crestinii au fost o promisiune facuta lui Avram. Sa inteleg ca Islamul este ok in cazul asta? Ca nu m-ati lamurit. Si apropos de musulmani, ei il binecuvanteaza mereu pe Avram ca atare conform Bibliei sunt si ei binecuvantati de Dumnezeu. Asta inseamna ca se mantuiesc la fel ca si crestinii? Sau cum se aplica dreptatea de care vorbiti?
Iar prin citatul cu arderile de tot ce ati vrut sa spuneti? Ar trebui cumva sa le facem si noi acum sau luam totusi invatatura Marelui nostru Preot, Domnul Iisus?

Last edited by Tartaruga; 01.09.2012 at 10:35:35.
Reply With Quote