Citat:
În prealabil postat de Tartaruga
Eram convinsa ca asa veti raspunde :) Sterilitatea masculina se defineste ca imposibilitatea de a produce o sarcina intr-o femeie fertila si este "vinovata" de pana la 50% din cazurile de sterilitate in cuplu. Ca atare nu dispare cu alta femeie, tocmai pentru ca nu femeia este "de vina" in acest caz ci calitatea scazuta a spermei.
|
Exemplul pe care l-ați adus acum se încadrează între cele excepționale pe care le-am admis de la bun început, dar (vă rog să mă scuzați) mă face să zâmbesc cum o întoarceți, nu spre regulă, ci spre excepție ca să extrageți o regulă.
Dreptatea lui Dumnezeu nu se exprimă după reguli medicale și nu poate fi astfel înțeleasă, nici propovăduită, dar dacă regulile medicale nu-și găsesc confirmarea în Scriptură prin Duhul Sfânt, atunci mie nu-mi inspiră încredere.
De cele mai multe ori se spune despre o femeie că e fertilă pentru că nu i s-a găsit niciun bai la analize și de mai puține ori pentru faptul că a mai născut înainte, ceea ce din punct de vedere medical poate părea încurajator.
Astfel, ca regulă, dacă vorbim(pe forumul ortodox) despre relații curate într-un cuplu, mai ales dacă invocăm dreptatea lui Dumnezeu, atunci nu putem spune despre o femeie că e fertilă decât dacă a mai născut, ceea ce o face mai necurată(față de soț) decât una cu adevărat curată(fecioară); aceeași dreptate a lui Dumnezeu se manifestă cu totul diferit în toate cazurile pentru că fiecare caz este special și diferit prin particularitățile individuale ale celor ce formează cuplul. Ca dreptatea să se manifeste identic e nevoie ca subiecții să fie la fel de curați, ba chiar imaculați întreaga viață.
Prin urmare, calitatea scăzută a spermei ce nu poate fecunda o femeie fertilă(care a mai născut, că cea care n-a născut nu poate fi fertilă până nu dovedește) se dovedește perfect fecundantă la altă femeie cu adevărat curată, iar în acest caz vă rog să mă credeți că eu văd efectiv dreptatea lui Dumnezeu în acțiune.
Am să vă arăt că dreptatea lui Dumnezeu n-are nevoie de Pubmed; ca să exemplific dreaptatea lui Dumnezeu în acțiune(fără argumente medicale) referitoare la infertilitatea
feminină vă dau un test, un citat din Biblie pe care o să vă rog să mi-l explicați; iată lincul și contextul infertilității lui Micol:
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=67&cap=6#23
23. Și Micol, fiica lui Saul, n-a avut copii până în ziua morții ei.(2Regi6,23)
P.S. Îmi cer scuze, dar nu vreau să discut mai departe despre nodurile din papură.