View Single Post
Vechi 01.09.2012, 16:16:05
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Cu riscul de a va dezmagi eu nu m-am referit la budisti si musulmani si nici macar la toti cei ce-si spun crestini si care sunt exact opusul.Nu am nici o problema sa criticati cele spuse de mine dar va rog,pt ca nu sunt adeptul unor lungi discutii in contradictoriu, sa nu transformati cele spuse de mine intr-un fel de demers sincretist pt ca nu ar avea nici o tangenta cu cele scrise mai sus.Faptul ca ma refer la anumite aspecte fara sa fac lungi introduceri in care sa dau citate din catehism am considerat a fi un mod mai bun spre o fluenta a ideilor dar daca ajung sa fiu interpretat pe sistemul unei uniri cu necredinta atunci voi preciza pe viitor,daca va fi mai cazul,si anumite fraze clarificatoare.

Va multumesc.
La musulmani si budisti stiu ca nu v-ati referit, necesita mult prea mult curaj pe care putini crestini il au, iar eu (inca) nu, ci doar imi pun intrebari.

Dar daca nici macar la ceilalti crestini nu v-ati gandit, atunci sunt putin dezamagita, este ca si in cele spuse de o personalitate a lumii acesteia: din "intamplare" a pus mana pe o Evanghelie si fiind foarte impresionat de personalitatea lui Iisus, a vrut sa intre intr-o biserica sa vada ce se intampla acolo. La usa insa a fost oprit si nu a fost lasat sa intre spunandu-i-se: "nu puteti intra, este o biserica de albi". Iar el era negru.
Cam asa si dvs., predica Domnului este extraordinara, a schimbat fata intregii umanitati, dar totusi, sa nu exagereze nimeni sa creada ca ar apartine altora decat ortodocsilor bine-credinciosi ca noi nu ne ocupam cu amestecurile (sincretismele)... Si de ce aceasta segregare? Ei iata ca din cauza dogmelor...
Reply With Quote