Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit
Cu riscul de a va dezmagi eu nu m-am referit la budisti si musulmani si nici macar la toti cei ce-si spun crestini si care sunt exact opusul.Nu am nici o problema sa criticati cele spuse de mine dar va rog,pt ca nu sunt adeptul unor lungi discutii in contradictoriu, sa nu transformati cele spuse de mine intr-un fel de demers sincretist pt ca nu ar avea nici o tangenta cu cele scrise mai sus.Faptul ca ma refer la anumite aspecte fara sa fac lungi introduceri in care sa dau citate din catehism am considerat a fi un mod mai bun spre o fluenta a ideilor dar daca ajung sa fiu interpretat pe sistemul unei uniri cu necredinta atunci voi preciza pe viitor,daca va fi mai cazul,si anumite fraze clarificatoare.
Va multumesc.
|
La musulmani si budisti stiu ca nu v-ati referit, necesita mult prea mult curaj pe care putini crestini il au, iar eu (inca) nu, ci doar imi pun intrebari.
Dar daca nici macar la ceilalti crestini nu v-ati gandit, atunci sunt putin dezamagita, este ca si in cele spuse de o personalitate a lumii acesteia: din "intamplare" a pus mana pe o Evanghelie si fiind foarte impresionat de personalitatea lui Iisus, a vrut sa intre intr-o biserica sa vada ce se intampla acolo. La usa insa a fost oprit si nu a fost lasat sa intre spunandu-i-se: "nu puteti intra, este o biserica de albi". Iar el era negru.
Cam asa si dvs., predica Domnului este extraordinara, a schimbat fata intregii umanitati, dar totusi, sa nu exagereze nimeni sa creada ca ar apartine altora decat ortodocsilor bine-credinciosi ca noi nu ne ocupam cu amestecurile (sincretismele)... Si de ce aceasta segregare? Ei iata ca din cauza dogmelor...