Citat:
În prealabil postat de Demetrius
Lăudat fie Iisus!Deloc întâmplător am selectat citatul acesta ca să vă întreb: dvs aveți copii?(dacă ați avea, de ce ați fi intrat pe acest topic?)
Indiferent dacă aveți copii sau nu, vă rog cu cea mai mare umilință să mă iertați pentru toate neplăcerile pe care vi le-am provocat și mai ales pentru aroganța cu care am dialogat.
Vă rog: iertați-mă!
P.S. Nu mai răspund acum la... mesajul dvs, dar când veți dori vă voi explica, fără să analizez gameții lui David, de ce nu a avut Micol copii, nu pentru că David avea deja copii cu alte neveste, ci pentru că(din principiu) nu acolo e baiul.
|
Prin stigmatizat m-am referit la ideea dvs. de a le numi pe femei mai necurate decat sotul pentru faptul de a-i fi dat copii.
Eu nu am sot si deci nici copii, sunt (deocamdata) celibatara iar copiii nu imi lipsesc deloc in viata, cel putin deocamdata, asa ca pot vorbi detasata despre toate astea, nu ma cramponez in superstitii.
Cand veti fi medic, veti intelege de ce intra un medic pe topice care au legatura cu suferinta umana legata de boala si alte probleme medicale atunci cand vreun astfel de topic ii cade sub ochi. Si veti intelege de ce este radical impotriva superstitiilor si pseudo medicinei, pur si simplu a vazut prea multa durere inutila rezultand de aici. Sunt deacord cu Sophia in legatura cu cei care fiind medici sunt impotriva medicinii si cei care dispretuiesc medicina dar cand le este rau tot la medic dau buzna. Daca medicul bate campii iar adevarul se afla in prejudecatiile si superstitiile unora scoase aleator din texte religioase pe care le inteleg partial, atunci este o nebunie curata sa mai mearga careva la astfel de pacatosi in halate albe si este o nebunie inca si mai mare sa devina unul dintre acestia.
Ca atare nu mi-ati provocat mie personal neplaceri, nici nu ati avea cum. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa vorbiti mai in tema sau macar sa nu-i contraziceti pe ceilalti fara sa fiti cu adevarat informat.
Cat despre Micol, pe de o parte este hazardat sa trageti concluzii de infertilitate fara sa va asigurati ca cei doi aveau relatii intime asa cum David avea cu celelalte sotii, si aici permiteti-mi sa ma indoiesc de faptul ca femeia a inghitit nerusinarea lui David de a o lua de langa barbatul ei, ca atare ma indoiesc ca a acceptat vreo relatie cu el, si se si vede din modul in care ea rade de el iar el o ameninta cu rusinea cea mai mare pentru o sotie la israelitii din VT: stapanul sa aiba mai mare trecere la slujnice decat la sotie. Nota 10 pentru Micol ca nu a cedat santajului si nerusinarii aceluia ci a preferat sa nu aiba copii decat sa se injoseasca cu David! Si eu as fi facut exact la fel!
Iar in al doilea rand, si daca femeia ar fi cedat si ar fi fost deci sterila asa cum au gandit toti cei din afara casei regale care nu puteau sti razboiul rece dintre cei doi soti, tot nu puteti trage concluzia ca sterilitatea masculina ar fi o exceptie doar pentru ca in acest caz particular a lui David sterilitatea a fost de cauza feminina. Si cu atat mai putin nu puteti trage de aici informatii medicale pertinente.
Acum puteti sa imi dati si versiunea dvs., unde credeti ca era problema. Chiar va rog. Si imi cer si eu iertare daca am fost prea transanta si v-am lezat.