View Single Post
Vechi 02.09.2012, 01:17:53
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Nimeni nu a spus ca sa-si permita sa creada orice ci sa creada ceea ce i-a invatat Maestrul lor: Iisus Hristos. Asa cum a zis si Pavel cand erau dezbinari: nu in numele lui Pavel s-au botezat si nici in numele altui apostol ci in numele lui Hristos, ca atare in Hristos sa fie uniti si toti "sa-si permita" sa creada doar ce a zis Hristos, ca El si nu altul este Mantuitorul si Rascumparatorul nostru, Invatatorul unic, Marele Preot etc. Deci nu sa creada fiecare orice, ci sa creada toti in Iisus si Cuvantul Sau ca doar de asta a venit pana la noi! Este chiar atat de greu? Doar incapatanarea ii face pe oameni sa continue sa nu vada ca "Hristos este in mijlocul nostru! Este si va fi!", deci El este ca si cum noi am fi prezenti in urma cu 2000 ani si I-am asculta cuvintele. Daca toti acei analfabeti il intelegeau perfect si il urmau toti ca unul, noi pentru ce n-am reusi? Doar pentru ca in 2000 de ani am avut timpul sa ne reingropam in invataturi umane ca evreii cu Legea lui Moise? Adevarul adica Hristos ne va face liberi pentru ca El este acum si aici in mijlocul nostru, este si va fi! Iar planul Lui se va face inainte ca lumea aceasta sa treaca...
Fain discurs, de corason asa.

Sunt sigur ca ar umple de lacrimi cel putin doua randuri de banci pline de binecredinciose din casa de adunare.

Acum, hai sa intzepam balonul.

Vezi tu, problema apare in momentul in care fiecare alege ce crede ca sunt invataturi umane si invataturi divine.

Neoprotestantul cand tine discursuri ca cele de mai sus, desigur ca gandeste ca ale lui sunt cele exclusiv divine, pentru ca sunt putine si desprinse din colaje biblice (fanteziste, dar ce conteaza?) iar ortodoxul (care saracul, n-a auzit de Biblie, ca a cazut din cer direct si exclusiv in poala neoprotestantului) le-a impanat cu teorii omenesti si uite asa a sabotat rugaciunea lui Hristos si nu e si el neoprotestant - adica crestinul autentic din vremea apostolioca, teleportat misterios 1500+ ani mai tarziu in istorie timp in care a disparut fara urma.

Last edited by AlinB; 02.09.2012 at 01:20:58.
Reply With Quote