Subiect: U.d.m.r.
View Single Post
Vechi 03.09.2012, 08:59:28
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Subiectul nu stiu daca e chiar off topic. Vroiam doar sa mentionez ca perceptia ardelenilor este putin eronata. Ei sunt in permanenta nemultumiti: de guvern, de maghiari, de moldoveni,de bucuresteni, de tara in care traiesc etc. Dar sunt multumiti si mandri de un singur lucru: de ei insisi.
În primul rând nu am afirmat că ungurii din România sunt răi, ci doar am subliniat faptul că ei refuză cu încăpățânarea lor specifică să vorbească românește.

Acum legat de ardeleni, modoveni, eu m-aș abține de a pune etichete. Nu spun că ardelenii sunt mai cu moț decât restul, respectiv mai buni, ba din contră aș spune că ardelenii sunt mai reci decât moldovenii, dar asta datorită probabil influențelor vestice sub a căror ocupație au fost. Dar să știi că eu cunosc moldoveni, care nu sunt de acord cu mine și spun că e invers. Dar știi de ce? Din cauza faptului că ei cunosc ardeleni de treabă. În concluzie nici ardelenii, nici moldovenii nu sunt mai presus. Eu cred că și ardelenii și moldovenii sunt oameni buni, dar să nu uităm că fiecare pădure are uscăturile ei. Deci depinde și în ce conjuctură și prin ce oameni ai ajuns să cu cunoști ardelenii. Oricum nu poți pune o etichetă doar pentru că ai cunoscut 2-3 ardeleni. Am umblat mult prin Moldova și mie personal care sunt ardelean, mi se par oameni frumoși moldovenii. Noi în fiecare om ar trebui să vedem lucrurile frumoase indiferent din ce regiune se trage. Cât despre unguri este cu totul o altă poveste pe care nu aș dori să o amestecăm cu altele, dar repet nu afirm că ei sunt răi, ci doar încăpățânați în a vorbi românește.

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Daca lucrurile as sta invers probabil ca ar vedea ca nici maghiarii nu sunt atat de rai, ca nici ei sunt atit de buni si ca nici nu exista o conspiratie nationala impotriva lor.
Bine...te invit în să locuiești într-o zonă populată de ei și apoi sunt curios dacă ai să mai judeci astfel lucrurile. E ușor să stai pe margine și să vii să dai lecții de iubire. Știi câți români suferă din cauza minorității lor între unguri? Știi că dacă nu cunoști limba maghiară nu te poți angaja român fiind? Știi de câte discriminări au parte românii la ei în țară? Se pare că nu știi.

Uite aici un punct de vedere a unui român implicat direct:

Citat:
În prealabil postat de tikaalba Vezi mesajul
Stiti voi cum e sa fii minoritar in propria ta tara?Nu-i tot una sa bati din palme sau sa primesti palme,usor de vorbit pentru cei aflati in afara cercului,mai dureros pentru cei care se afla,AICI.

@Laura 19 /Ce va fi,va fi,n-avem ce face....adica,sa stam cuminti,ascultatori si aliniati ca la gradinita??,,Ce va fi,va fi...,,pentru tine are un sens,iar pentru mine si altii ca mine are cu totul alt sens,crede-ma.

Last edited by ovidiu b.; 03.09.2012 at 09:35:49.