Blat:
200 grame faina
100 grame amidon de cartofi
1 pachetel de drojdie
180 grame zahar
100 ml ulei
250 ml apa
Coaja rasa de la o lamaie
Crema:
500 ml lapte soia
150 grame faina de cocos
Un baton de vanilie
90 grame zahar
80 grame amidon de cartofi
2 nectarine
Zahar pudra pentru ornat
Preparare:
Blatul:
Intr-un castron amestecati cu telul zaharul, uleiul si apa. Adaugati apoi putin cate putin faina, amidonul de cartofi, drojdia si coaja de lamaie. Turnati aluatul intr-o tava rotunda de copt in care in prealabil ati pus hartie de copt. Se da in cuptorul incins la 180 grade aproximativ o jumatate de ora. Se lasa apoi sa se raceasca complet.
Crema de cocos:
Incalziti pe foc laptele in care adaugati batonul de vanilie (cititi cu atentie pe plic cum se utilizeaza acest baton) si faina de cocos, apoi strecurati pentru a elimina vanilia.
Intr-un castron amestecati amidonul de cartofi cu zaharul. Adaugati putin cate putin din laptele preparat anterior. Puneti apoi crema la foc mic pe aragaz si amestecati continuu 5-10 minute pana cand aceasta se ingroasa. Lasati-o sa se raceasca complet.
Taiati nectarinele pe jumatate, scoateti-le samburele, apoi taiati jumatatile in felii de ½ cm.
Taiati pe jumatate blatul, adaugati crema, deasupra puneti jumatate din nectarinele taiate, adaugati cealalta jumatate de blat, pudrati cu zahar pudra, apoi decorati cu nectarinele ramase. Se da la frigider.
poze aici.........