View Single Post
Vechi 04.09.2012, 10:26:20
antoniap
Guest

Implicit

Atunci cand am simtit ca imi doresc mai mult, am mers si mai departe de casa pentru spovedanie, la un calugar, apoi la un preot de mir, departe insemnanad chiar si 200 de kilometri. Si chiar cred ca e bine ca bazele vietii duhovnicesti sa le puna cineva iscusit.

Caci cei bolnavi au nevoie de doctori buni, nu cei sanatosi. Nimeni nu-mi spusese ca in afara celor patru posturi de peste an, mai poti sa te spovedesti. Inainte de a-i cerceta pe unii mari duhovnici, chiar si dupa ce am savarsit unele pacate grave, am fost impartasita imediat chiar si fara canon. Informandu-ma, am ramas contrariata.

Ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a daruit un duhovnic mai aproape de casa, nu chiar in parohia mea, dar ma spovedeste la doua-trei saptamani. M-ar spovedi si mai des, dar nu sunt eu vrednica sa tin mai des cele sapte zile de post inainte de Sfanta Impartasanie, asa cum se cuvine. Este chip al smereniei si al blandetii, este in acelasi timp si exigent, bun povatuitor spre mantuire.

Corul este format din toti credinciosii care se implica activ in Sfanta Liturghie. Exista si cativa cantareti la strana, dar acestia doar dau tonul si canta apoi mai incet. Canta singuri doar anumite cantari. Mie imi place mai mult sa ascult un astfel de cor decat unul sofisticat, cu glasuri stridente. Deci eu am luat in calcul mai multe aspecte atunci cand am decis sa aleg o anumita biserica.

Nu mi-ar conveni sa mi se impuna sa ma spovedesc intr-un anumit loc.

Last edited by antoniap; 04.09.2012 at 12:56:45.
Reply With Quote