Citat:
În prealabil postat de Demetrius
1-
Repet, pe nimeni n-a salvat Iisus fără să-I ceară, fără să se pocăiască, sau fără să recunoască că a greșit; nici demonii nu au făcut excepție, rugându-L și ei; mergeți să vedeți acolo unde m-ați trimis fără să aveți habar unde, dar vă dau eu adresa exactă: (Lc8,31) și (Mc5,10).
2-
6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.(In14,6) , nu cu Mirele
”prin Mine” înseamnă [b]prin faptele Mele]/B], nu însoțindu-L pe Mire ca mireasă, ca membru al Bisericii, pentru care El să-Și dea viața.
Nu vă scărpinați cu mâna dreaptă la urechea stângă.
3-
O singură persoană ați ”vrut” să înțelegeți că L-a rugat? Nu vă contraziceți cumva degeaba? Ia să vedem câți L-au rugat:
a)zece leproși(Lc17,13)
b)doi orbi(Mt9,27)
c)un tată Îi cere pentru fiul lui epileptic(Mc9,18)
d)patru inși care l-au adus pe o targă(Mc2,4)
e)femeie cu scurgere de doișpe ani(Lc8,47)
f)un sutaș pentru sluga lui(Mt8,8)
g)tâlharul din dreapta(Lc23,42)
... mai departe căutați dvs că mai sunt!
4-
Nu pot să nu recunosc că chiar și din duh de ceartă, fățărie și vorbă deșartă, indirect, oricum pe Hristos Îl propovăduiți(Filipeni1,15-18), ca direct dvs să ieșiți la suprafață.
Dumnezeu să vă dea sănătate!
|
1-
Si eu repet, Evanghelia va contrazice. Cum puteti spune ca v-am trimis fara sa am habar unde? Va rog frumos sa aratati aici unde anume acel posedat a facut macar una din cele enumerate de dvs: cerere, pocainta sau recunoasterea greselii. Posedatul tocmai ca a fost vindecat fara sa ceara vindecarea, fara sa se pocaiasca si fara sa isi recunoasca vreo greseala. Singurii care au vorbit au fost demonii.
2-
Iisus a zis foarte bine, nici eu nu zic altceva, nu se ajunge in Imparatie decat prin Hristos: El si-a dat sangele Sau pentru iertarea pacatelor tuturor deci NUMAI prin El se ajunge. Asta nu anuleaza intr-un nici un caz faptul ca El este Mirele asa cum fusese prevestit din VT si asa cum arata chiar Domnul prin parabola celor zece fecioare care isi asteptau Mirele, si din care doar 5 erau intelepte. Ce-au facut cele 5 fecioare intelepte cand Mirele a venit? Au intrat cu El in camara si au inchis usa.
Deci ambele abordari sunt valabile si adevarate conform Bibliei nu numai una din ele. Acum ca barbat va inteleg ca va este greu sa va vedeti mireasa, dar asta e, nu prea aveti de ales in Biblie.
3-
Nu eu am vrut ci dvs., ati dat un exemplu razand cum ca asta ar fi toata Evanghelia. Mai departe normal ca mai sunt dar dvs. trebuie sa cautati, nu eu, pentru ca dvs. nu le stiti SI PE CELE in care oameni au fost salvati fara ca ei sa o ceara. Si chiar si in exemplele date, cand de exemplu a cerut paraliticul sa ii fie iertate pacatele, cand s-a pocait etc.?
4-
Gresit.