Subiect: U.d.m.r.
View Single Post
Vechi 05.09.2012, 10:14:42
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Inainte de a fi ungur sau roman sau chinez sunt, imi place sa cred, un om echilibrat care nu se lasa dus de valul nationalismului desantat si al urii interetnice, asta pe de o parte; pe de alta parte, sunt un om rational care pot sa recunosc calitatile altor popoare, mai ales atunci cand acestea sunt manifeste.
Naționalismul nu cere ură față de alte etnii, ci iubirea față de țară și neam. La fel cum calitatea altor popoare nu ne dă dreptul să ne vindem țara. Simplu nu? Sau e mai greu să faci diferența?

Citat:
Iar in ce priveste nationalitatea, nu sunt nici roman, nici ungur. Sunt banatean.
Amice, vezi că ai o impresie falsă despre tine, ca bănățean. Fumul care te-a cuprins ți-a cam orbit echilibrul și rațiunea cu care fluturi pe aici. Nu ipresionezi pe nimeni, ba din contră, îți faci de rușine regiunea din care provii. Eu am totuși o altă părere despre bănățeni. Mie îmi miroase că ești mai degrabă ungur sau român maghiarizat.

Citat:
Si Traian Vuia era tot banatean, iar atunci cand a vorbit despre mere stricate nu se referea la banatenii sau ardelenii de etnie romana....
Și mă rog dacă Traian Vuia a fost un mare iventator, nu putea să greșească? Sau o fi un etalon în ceea ce privește naționalimul.

Last edited by ovidiu b.; 05.09.2012 at 10:16:44.