Sunteți într-o eroare fatală, domnule G. Lăsați-ne pe noi cu spațiile civilizaționale, nu există nici un Banat și nici o vreo "națiune bănățeană", vorbești despre niște constructe imaginare care nu au nici cea mai mică legătură cu realitatea. Dacă dumneata nu ești român, să fii sănătos, domnule, stai la tine în casă cu fabulațiile tale anti-istorice. După cum am mai spus astfel de idei, mai ales că până acum nu mai auzisem de vreo "națiune bănățeană", auzisem doar de imaginara "națiune transilvană", și aici nu mă refer la domnul G., ci în general la cei care răspândesc astfel de aberații para-istorice, mai ales la nivel politic, sunt produsul unor mentalități anti-românești, împotriva Poporului Român, împotriva Statului Român, împotriva Națiunii Române și care militează într-un fel sau altul pentru distrugerea României; asta cu "națiunea bănățeană" nu o mai auzisem, o știam pe aia cu "națiunea transilvană"; ele sunt niște proiecte anti-românești 100%, care vin în special pe filieră maghiară, dar nu numai maghiară.
Dar nu am de gând să mai continui pe marginea acestei basne istorice referitoare la imaginara "națiune bănățeană", etc. Aici este vorba despre UDMR și alte probleme decât fantasmagoricul "ținut bănățean".
|