Citat:
În prealabil postat de AlinB
Nu te infierbanta asa, denumirea este una de origine istorica probail, sa zicem chiar arbitrara daca te incalzeste cu ceva (sau racoreste, pe vremea asta..) ungurii o cer in numele lor, nu a celor 3-400 de secui de care zici tu.
Bine zici cu maxima atentie..nu e greu sa se regizeze iar un Tg. Mures '90 ca se gasesc suficienti romani prosti, manipulabili si mitarnici pentru un scandal international, iar de aici la un Kosovo in varianta romaneasca e doar un pas.
|
Dar nu m-am înfierbântat absolut deloc, eram chiar destul de calm și văd că am răspuns destul de calm față de cum o făceam odată. Așa este exact cum ai spus dumneata; ungurii nu au nici un drept să revendice vreun "Ținut Secuiesc". Acei 300-400 poate ar avea ceva de revendicat pe la ei prin fața televizorului și asta numai așa cu titlu de fabulație pseudo-istorică, așa zisul "ținut secuiesc" este de fapt și de drept pământ românesc.
Nu știu ce a fost în Kosovo, o să mă informez când voi avea timp; însă personal nu cred în această fluturare de marote gen "Kosovo", cred că sunt niște false pretexte pentru a se scuza erori sau trădări imense din alte puncte de vedere.
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Amar-ironic vorbind, daca vrem sa salvam macar o parte din Romania de romani - sa o dam la unguri.
|
Amar, nu ironic vorbind, aberezi fără margini. Nu întâmplător vorbea cine despre "vulturii forumului", se pare că au apărut și s-au mai și dat pe față. Asta este o afirmație absolut tendențioasă cum că românii ar trebui să își cedeze suveranitatea că vezi Doamne nu se pot guverna singuri, sau nu le stă bine cu națiune suverană; este vorba exclusiv despre
propagandă anti-românească și care merge în continuarea propagandei anti-românești și anti-ortodoxe care se face de peste 20 de ani încoace în această țară. Afirmații tendențioase precum cele de mai sus intră la aceeași categorie cu afirmația unui pseudo-român care vorbea despre industria românească precum despre un morman de fiare vechi; de-asta au și vorbit așa pentru ca să o facă să devină un morman de fiare vechi.