Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
Spunind eu ca despatimirea se face in afara lumii si lumescului, m-am referit desigur in primul rand la retragerea pe care o practica monahii si evident pustnicii.
|
Subscriu asertiunii ce priveste exclusiv despatimirea monahala.
Citat:
Insa in al doilea rand, iar acum ajung la noi mirenii si locuitorii oraselor noastre, despatimirea e retragere din anumite locuri, situatii, activitati si moduri de a gandi si resimti lucrurile.
|
Asa este. Iar acele anumite locuri sunt... cele care indeamna la patimi, pacate, acceptarea conlucrarii cu duhurile necurate.
Crestinul din lume trebuie sa actiuneze potrivit vointei lui Hirstos a omului care traieste in lume dar nu conform lumii (cuprinse de patimi, pacate, acceptarea conlucrarii cu duhurile necurate mai mult sau mai putin constienta).
Crestinul care traieste in lume trebuie sa fie o "lumina" in toate aspectele vieturii in lume: sociale, culturale, politice...
Cum se poate realiza aceasta: Respectand poruncile caci Sfintii Parinti afirma ca "Hristos Iisus este ascuns in poruncile Sale".
Citat:
M-am exprimat acolo vag, imprecis si sugerind o directie gresita (sa fiu iertat) si a fost cu atat mai oportuna/binevenita precizarea fratiei voastre. Multumesc frumos. Doamne ajuta!
|
Si eu va multumesc asemnea frate.
Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos.