View Single Post
Vechi 06.09.2012, 11:20:30
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Ultimul mesaj al Simonei mi-a adus în minte două versete: mai întâi cel, binecunoscut, al Domnului: „Cel fără de păcat dintre voi să arunce primul piatra”, și cel de-al doilea, răspunsul fariseilor către orbul din naștere, vindecat, care Îl mărturisea pe Iisus: „În păcate te-ai născut tot, și tu ne înveți pe noi? (Ioan 9, 34)”

Nu vreau prin aceasta să spun că nu trebuie să respingem păcatul; ci să avem grijă cum îl tratăm pe păcătos, fără să uităm că și noi le avem pe ale noastre, pe care poate nu le vedem și care pot să fie chiar mai mari.
stimate domn,
una este una si alta este alta ca sa-l parafrazez pe Antonescu,

ii iubim pe pacatosi si le dorim mantuirea, nu le vorbim urat, nu-i respingem, daca suntem adevarati crestini ortodocsi !

totusi,
aici a fost alta situatie,
aceasta individa, Andra, si-a permis sa aduca invataturi nocive, sa dea sfaturi ce nu au legatura cu Ortodoxia, ori lucrul asta trebuie sanctionat de catre noi toti.
recititi va rog acele "sfaturi" si spuneti-mi daca sunteti de acord ca subiectul "feciorie" sa nu fie mentionat in discutiile dintre tineri, asa cum se precizeaza la un subpunct, daca doriti vi-l reproduc.

nu sunt foarte practicant, ma duc totusi la slujbe si tin invataturile noastre, asa cum mi le-a explicat tatal meu Dumnezeu sa-l ierte si cum mi le explica acum parintele cu care tin legatura; stiu ce invata Ortodoxia, ca fecioria este o cerinta pentru cei ce urmeaza sa intemeieze o casnicie, in caz contrar nu se impartaseste cel pacatos.

acum, cel care are nevoie de sfaturi, vine si da sfaturi, si ...acele sfaturi fiind nepotrivite?
asta a fost taxat, cineva trebuia sa faca asta.

au mai fost doi useri, "stefan florin" si "ioanna" care au prezentat in mod deformat ce invata Ortodoxia, zicand ca ei traiesc o stare de "anticipatie" a casatoriei; ce este asta? sa-mi explice cineva. atat si nimic mai mult.

daca cineva vine cu idei necrestine, nu e cazul sa le semnalam, pentru a nu-l supara? eu zic ca trebuie atrasa atentia!

in plus de asta, va rog frumos sa constatati ca eu nu am intebat-o nimic pe Andra, ce face in viata particulara, asa cum aceasta neobrazata sugereaza, ea singura s-a dat ca exemplu relatia pacatoasa pe care o are, nu a intrebat-o nimeni, ea a spus ce face !

nu a aruncat nimeni cu pietre, ci doar s-a facut precizarea ca astfel de relatii se cheama "curvie", si da, nu ma tem sa pun punctul pe i si sa arat ce invata Biserica noastra stramoseasca.