Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Cătăline, de unde știi care-i comportamentul meu că nu m-ai văzut niciodată?
Ce numești tu jigniri sunt opiniile mele despre opiniile tale. Asta e părerea mea despre tine, așa cum te manifești în spațiul digital. Am toată convingerea că în realitatea care contează ești un băiat de treabă!
Sunt păcatele mele și mi le asum, însă sunt lucruri care ar trebui să te îngrijoreze și pe tine, dacă-ți analizezi onest propriile reacții.
|
Evident ca ma refer la comportamentul fata de mine, si tot evident e ca il observ (desi nu imi doresc asta, sunt obligat de tine). Acum trebuie sa le dam o interpretare filozofica, sa le agiornam si pe acestea. Cand mi-ai spus "prost" nu cred ca te-ai referit la mesaje. Iar eu am spus ca astea sunt dupa un sir mai lung inceput inca de la sfarsitul anului trecut, ca sa-ti reamintesc cand te-am intrebat frumos pe mesaje private de ce mi te adresezi pe forum cu ironii de genul: "fanatic, mesaje imbecile, semidoct". Si tu ma atacai intotdeauna, nu eu, din cauza ca scriam despre ecumenism.
Citat:
1. În altă parte mă acuzai de "corectitudine politică" (fară să ai habar ce înseamnă aia) iar acum îmi ceri realmente să fiu "corect politic" cu tine și să mă prefac că te simpatizez, că nu văd reducționismul smintitor conținut în informațiile pe care le plantezi pe forum cu o iresponsabilitate vecină cu patologia duhovnicească, ca nu cumva să te rănești la orgoliu.
|
De fapt eu nici nu vorbeam cu tine, cu atat mai mult sa te acuz de ceva, vorbeam cu Laura. Dimpotriva, tu m-ai atacat apoi. Iar tu ma acuzi din motive false, pentru ca eu am dat doar citate din sfinti, care pe tine par sa te deranjeze nu stiu din ce motiv (si explicatia pe care am gasit-o a fost conceptia modernista).
Citat:
3.Un indiciu care mă determină să te suspectez de ipocrizie mai mult sau mai puțin conștientă în "mărturisirea ta". Dacă vezi că eu sunt ticălos și irascibil, de ce nu-i imiți pe sfinți și mă imiți pe mine? Eu fiind un un om rău, iar tu un om bun de vreme ce mărturisești de pe palierul sfinților, de ce te străduiești așa de tare să ții pasul cu răutatea mea.
|
Chiar asta spuneam la sfarsitul mesajului, ca nu doresc sa procedez si eu asa, sa fiu agresiv si sa folosesc cuvinte mai dure. Pentru ca am observat ca cineva care procedeaza asa se potoleste doar daca ii raspunzi la fel, si eu nu vrreau sa fac asta. Nu am afirmat ca esti ticalos, ci ca mesajele tale erau rautacioase.
Citat:
Că un sfânt, dacă e sfânt adevărat, rabdă cu seninătate ocările altora și nu răspunde cu un croșeu de dreapta unui picior în fund. Oare credința adevărată se mărturisește numai cu o nesfârșită pălăvrăgeală sau și printr-o atitudine diferită care convinge la un nivel mult mai profund decât simpla verbalizare? (o întrebare valabilă și pentru mine!)
|
Stii si tu cum e cu doctorul care trebuie sa se vindece mai intai pe el. Ma sfatuiesti sa fiu sfant si sa accept cu rabdare ocarile, dar am observat ca tu te superi si pentru o mica critica, adica pentru mult mai putin. Si nu am raspuns un timp, te-am intrebat frumos prima data daca e vorba de mine in mesaje, dupa alte cateva mesaje de genu asta te-am intrebat care este problema. Dar tu ai continuat si data trecuta, iar acum din nou.
In al doilea rand in acest caz nu e valabila acceptarea, daca stii povestea cu sfantul care i-au spus ucenicii ca e pacatos, desfranat, etc., a spus ca asa este, dar cand i-au spus ca e eretic a raspuns ca nu e adevarat. Tu de asta m-ai atacat, spunand ca ce scriu este o invatatura falsa.
Citat:
4. O rugăminte mai personală: poți să faci un rezumat al "învățăturii" mele dacă tot m-ai procopsit cu o asemenea responsabilitate de care mă simt străin
|
Daca spuneam amandoi acelasi lucru nu ma mai atacai. Eu am scris si citate din sfinti, pe mine de ce m-ai crede, ca nu sunt sfant.