Pentru ca in conceptia ortodoxa se spune ca omul trebuie sa se mantuiasca, adica sa intre in Imparatia Cerului acolo la Dumnezeu, iar asta nu se poate face decat sa fii la fel ca ea, iar ea nu accepta ca tu nu poti accepta aceste reguli: adica sa te spovedesti, sa tii canon si eventual sa te impartasesti daca ai facut canonu cum trebuie. Plus ca nu stiu de ce am eu impresia ca parintii ei au si anumite standarde in ce priveste viitorul sot, adica sunt genul de oameni conservatori in religie, ceea ce dnota multa exigenta, daca nu chiar si pretentii de genu sa devii preot, dupa cum bine ti-a adus la cunostinta Ioana. Din aceasta cauza ea nu accepta sa crezi cum vrei tu, chiar daca nu jignesti si nu faci rau nimanui, sau chiar daca nu ai anumite vicii. Stii, in scrierile sfintilor se spune ca noi atunci cand suntem credinciosi nu facem decat sa ne facem datoria ca niste slugi netrebnice ce suntem, iar ca sa dobandesti Raiul trebuie sa faci mai mult decat sa te feresti de a nu face rau si a nu jigni, trebuie sa iti iubesti semenii(dusmanii), ceea ce pentru multi pare absurd si fara rost. Asta crede si prietena ta Ioana...:D
|