Subiect: dar voi
View Single Post
Vechi 16.10.2007, 03:08:40
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Bucuria de a darui cred ca vine cind incercam sa nu actionam dupa primul impuls, acela de a judeca aproapele ci prin empatie.
Hartford daca-l vezi pe vre-unul plin de singe, batut si baut ce faci il ajuti cum poti,nu,... cu saracii insa a devenit mai complicat, deoarece in general sunt numai cei plasati de tigani la cersit, este greu sa distingi pe unii de altii, cred ca adevaratii saraci sunt pe la tara, cei care nu au bani nici sa ajunga la oras. Cred ca cel mai bine este sa umbli cu o sacosa plina de covrigi ceva si sa-i hranesti, camasi deoarece daca le dai bani, de regula fug si ii cheltuie pe tigari si bautura. Ce am mai observat in cazul meu, este important sa-i cunosti, sa le observi obiceiurile asa in treacat cind ai ocazia, prin cartier.
Eu de exemplu cunosc cam pe toti cersetorii/nevoiasii din cartier...vrei nu vrei, te ciocnesti de ei,dar in mod special doua tigancuse cu care ma vad in autobuz si care cinta de mama focului. Am ramas masca odata cind golindu-mi buzunarul de maruntis in mina ei, am vazut-o cum i-a ales pe aia mari de cei mici si la iesire la prima i-a aruncat pe cei mici in iarba. La inceput mi-am zis firai....ea dar mai tirziu le-am intilnit la Billa cumparind de mincare cu acei bani si mi-a placut cit de politicoase erau cu vinzatoarea...
Deci rau nu este sa cunosti pe citi mai multi nevoiasi, si chiar daca esti in America ... nu trebuie ocoliti ca sunt saracii destul de marginalizati
Reply With Quote