Citat:
În prealabil postat de Tartaruga
Iar ati facut acelasi lucru de care v-am "acuzat", va ascundeti in spatele unor termeni generali si nume. Daca chiar doriti sa demonstrati ceea ce spuneti, atunci fiti mai concret va rog, altfel nu cred ca are rost sa repetati mereu si mereu aceleasi fraze.
|
Sfantul Grigorie Palama spune: "orice cuvant are cuvant de impotrivire dar viata nu."
Astfel VIATA (inclusiv invatatura) Sfintilor Parinti precum: Sfantul Simoen Noul Teolog, Sfantul Nichita Stithatul, Sfantul Grigorie Palama, Sfantul Luca al Crimeei, Sfantul Serafim de Sarov, Gheron Iosif... DEMONSTREAZA FILOCALIA (teologia, teopraxia, teognosia) inechivoc.
Stimata Adriana, studiul se face corespunzator asa cum am precizat. Doriti sa va citeasca cineva aceste minunate scrieri patristice? (eventual prin copy paste)?
Va indic si de unde sa incepeti studiul adecvat:
SIMEON NOUL TEOLOG, Sfântul, Discursuri teologice si etice. Scrieri I, trad. diac. Ioan I. Ica jr, Sibiu: Deisis 2001. -
PAG 103 si veti intelege mantuirea in sens filocalic, patristic ortodox (pe care am expus-o asa cum m-am priceput mai bine, lucru confirmat si de alti fratii ortodocsi).
Cum puteti afirma ca ma ascud din momet ce incerc sa fac o sinteza lapidara si indemn inechivoc la studiu si traire adecvata precizand clar si sursele?
Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos.