Subiect: Mantuirea
View Single Post
Vechi 07.09.2012, 12:58:00
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Ori eu nu vreau sa stau cu o mana de elitisti, intotdeauna m-a scarbit elitismul si mi-a placut opusul

Nu iubesc elitismul si institutionalismul bazat pe puterea unora asupra altora,
În cazul ăsta îmi pare rău pentru tine dar Christos și Biserica învață elitismul, anume elitismul celor care caută calea Adevărului, al acelora care merg pe calea cea strâmtă care duce la Viață, al acelora care se lepădă de sine, își iau crucea și Îl urmează pe Christos în Sfânta Biserică. Asta nu înseamnă că ceilalți ar fi în mod necesar condamnați, dealtfel nu am auzit ca Biserica Ortodoxă să propovăduiască astfel de învățături pe care le inventezi tu și le pui pe seama Bisericii Ortodoxe de parcă ar fi ale ei, dar Biserica este în definitiv o elită, și va fi în continuare. Bineînțeles că mă refer la cei care chiar fac parte din Biserica lui Christos, nu la cei care o fac doar formal sau pentru că le-a spus nu știu cine ce sunt ei. Pentru mine Ortodoxia este formată din cei care chiar sunt ortodocși, nu din cei pe care unii sau alții au interesul să apară prin niște statistici mincinoase de care să se folosească ei apoi pentru finanțări, etc.

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Ori din ceea ce spuneti voi Ortodoxia este intr-un mod in care eu nu o vazusem niciodata: o elita care va fi salvata fata de o majoritate a lumii acesteia care va fi condamnata. In cazul asta prefer sa merg cu condamnatii pentru ca Dumnezeul pe care il propovaduiti voi nu este cel ce m-a scos pe mine din ateism...
Nu știu unde ai văzut tu ceea ce pui pe seama Bisericii lui Christos, poate ne și arăți documente clare, afirmații din Sfânta Scriptură, din Sfânta Tradiție a Bisericii unde se fac astfel de afirmații și de concluzii pe care în mod ilegitim le pui pe seama Bisericii lui Christos.