View Single Post
Vechi 16.10.2007, 08:32:22
urzicuta urzicuta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.07.2007
Implicit

ai perfecta dreptate Cozia ,eu ma stradui sa fac toate acestea,nu-mi iese cu rugaciunea desi stiu ca modelul e de vina(eu).pentru a avea un copil sensibil,milos,echilibrat trebuie sa facem ce ai enumerat tu aici si multe altele,foarte important :facem toate acestea impreuna cu el sau lasam pe bunica (ca are mai multa rabdare)sa-l supravegheze ea?La tara copilul intra intr-un alt univers compatibil cu nevoile lui,dar la oras iarna de cele mai multe ori acasa copilul manifesta o dependenta de parinte de multe ori devine agasant.Imaginatia lui e ingradita de asa zisele jucarii de plastic peste tot imprastiate.daca la tara se juca cu unelte,in caruta,cu tot ce gasea prin curte carucioare de butelii etc,inhama cai imaginari etc.aici parca are un blocaj de memorie si e f.derutat.Cred ca de vina suntem noi care cumparam tot felul de prostii din plastic care se numesc jucarii crezand ca le facem o mare bucurie,incercand sa acoperim astfel lipsa noastra din viata lor.F.multi parinti cu salrii mari care evident lucra mult fac aceasta greseala.rezultatul copii derutati alintati peste masura cu care se lucreaza greu.Ar fi ideal copilului sa-i fie oferite carti de mic,sa citim in prezenta lui ca si el sa indrageasca cartea sa-si doreasca sa citeasca..decat roboti,spidermani si alte prostii.
Pana la urma nu poti sa faci unui copil agitat dependent de desene animate educatie religioasa..e prea mult pentru el..el e obisnuit cu altfel de stimuli.Am mai observat ca intre 6 si 7 ani se petrec f.multe schimbari in viata afectiva a copilului..atentie la aceasta varsta urmeaza sa se spovedeasca el trebuie sa fie invatat despre aceste lucruri valorile de bine,frumos adevar nu trebuie sa-i fie straine.
Reply With Quote