Subiect: Mantuirea
View Single Post
Vechi 08.09.2012, 00:51:04
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Dar cine ești tu de te apuci iar să judeci, de unde știi tu dacă ortodoxul întinde sau nu mâna fratelui sau dușmanului? Văd că la afirmații fără fundamente dar tendențioase te cam iei la întrecere, Tartarug, cu Tartaruga. Nu ești tu în măsură să judeci dacă a întins sau nu mâna, nu ești tu în măsură să aplici etichete denigratoare și defăimătoare la adresa Bisericii Ortodoxe și a creștinilor ortodocși.
Asa cum tu tuni si fulgeri impotriva mea ,nu crezi ca ai acelasi pacat ca si mine?
Probabil ca nu. De ce? Pentru ca tu te crezi aparat de ortodoxie ,crezi ca aceasta fiind adevarata ,iti da tie dreptul de a ii strecura si cerne pe toti ceilalti,care nu sunt conformi cu orotdoxia,mai exact cu imaginea ta despre ea.
In fine ,nu as face gresala sa cad in polemica . Altfel ce sens ar mai avea ce spun ?
Da,ma voi margini sa fiu nedrept si sa acuz. Ma recunosc,asa sunt . Si voi acuza rautatea si neiubirea,si ura si izolarea de oriunde ar veni ele,inclusiv de la mine.Si voi lauda iubirea si slujirea si smrenia si pacea,de asmenea de oriunde ar veni ele,inclusiv de la tine.
Caci eu nu vorbesc cu dogme,ci cu oameni .
Eu cunosc gandurile tale , si pot invata ce nu stiu .Dar a fi om,este o lectie mult mai grea.
Invata sa vorbesti ,si apoi du ti darul in fata altarului. Indiferent cat de drept si corect ar fi acesta...

Citat:
Asta este interpretarea ta, nu-i așa? Păi nu Sfintele Taine ridică ziduri înalte între ortodocși și eretici ci tocmai ereziile ereticilor împotriva Sfintelor Taine ridică aceste ziduri. Protestanții, prin ascultarea lor de Satana și neascultarea de Dumnezeu și de Sfânta Biserică, sunt cei care au ridicat aceste ziduri și au rămas în afara lor pentru că ei sunt de fapt în afara Bisericii lui Christos.
Aici incepeam sa gasesc ceva valoros in ce ai zis .Ca protestantii ridica ziduri de fapt.
Dar noi ce facem? Mai punem un rand de caramizi la el?
Atitudinea asta razboinica pe cine va atrage dintre protestanti ? Sau pe cine va apara dintre cei suferinzi?
Ei da,iata ca nu imi tace gura ,singurul zid este chiar in jurul tau.
Dar presimt ca iar am incalcat hotarul domeniului tau public si iar o sa urmeze un val de lamentari dezorientate si furibunde,despre cum are cineva curajul sa calce calaul pe picior.
Ca e si el om....La fel de om,ca cei pe care i-a intepat,in numele legii