Citat:
În prealabil postat de Tartaruga
Credeam ca jucati alba neagra dar de fapt spuneti ceva foarte interesant de care nu am mai auzit pana acum: salvarea e una si mantuirea ar fi alta. Care este deci diferenta intre cele doua?
|
Alba-neagra ești tu cea care o tot joci pe aici, într-un stil pur sectant protestant, doar că din nefericire pentru tine cu mine nu ți-ai găsit mușteriul care să pună bpotul la toate mânăriile tale și la toate iuțelile tale de mână.
Nu doar că nu cred că nu există mântuire în afara creștinismului, dar sunt chiar mai explicit și cred și afirm că
nu există mântuire în afara Bisericii lui Christos, tremenul de creștinism fiind prea vag și neadevărat. Christos nu a întemeiat religia creștină, ci a întemeiat Biserica, Trupul Său Mistic, iar
în afara acestei Biserici, în afara acestui Trup Mistic nu există mântuire pentru că nimeni nu vine la Tatăl decât prin Fiul și nimeni nu vine la Fiul decât prin Biserică. Parafrazându-l pe Sfântul Ciprian al Cartaginei, cine nu are Biserica de mamă nu Îl are pe Dumnezeu de Tată.
Asta nu înseamnă neapărat că alții vor fi în mod necesar condamnați,
cei din afara Bisericii pot fi însă doar salvați, nu și mântuiți, pentru că ei nu au pe Sfântul Duh în ei, ci pot avea acces la salvare, nu la mântuire, pe baza legii firii, a conștiinței. Dar nu există mântuire în afara Bisericii lui Iisus Christos.