Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Preterism.
Relativism și iubirism. Ideea că adevărul nu e ceva obiectiv, independent de noi, ci ceva de ordin subiectiv. Concepția dv, doamnă Tartaruga, este o insanitate filozofică. Unde duce acest mod de a înțelege iubirea, care e o palmă pe care o trageți pe obrazul lui Cristos ? S-a văzut deja: la legitimarea crimelor asupra copiilor nenăscuți. La chemarea sub imaginare steaguri de luptă a femeilor (pe vremea când ne "onorați" sub username-ul "Adriana"). La golirea de sens a preoției și la alte erori, pe care le etalați cu nonșalanță. Rar am văzut atâta ură vorbind în numele iubirii.
Noi nu știm cu absolută certitudine dacă numărul salvaților îl excede sau nu pe al damnaților. Totuși, punând cap la cap diferite pasaje biblie (precum "îngustă este calea (...)", numeroase elemente ale Sfintei Tradiții, precum și revelații particulare de tot felul, putem să ne pronunțăm că numărul damnaților îl excede cu mult pe acela al salvaților. Acest lucru, chiar dacă nu este o "sententia certa", este o "sententia probabila". În lumina acestui lucru, faptul că există relativ puțini ortodocși raportați la populația generală a globului, este ultimul argument care poate fi folosit în sprijinul ideii (totuși perfect adevărată) că Bisericile ortodoxe nu sunt adevărata Biserică a lui Cristos, ci cioate desprinse din aceea. Din multe locuri din Biblie vedem că, mai ales la sfârșit, numărul celor care vor face parte din Biserica adevărată va fi mic. Cu deosebire apare acest lucru în II Tes cap 2, unde Apostolul vorbește despre faptul că, dacă vremea Noului Legământ a început cu persecutarea Domnului, de terminat se va termina cu persecutarea Bisericii.
|
Dvs. ati urmarit ce s-a discutat aici sau v-ati lansat ca musca in lapte?? Ce treaba are preterismul aici??? Si apropos de preterism, aceasta teorie am auzit-o pentru prima oara la colegii mei catolici de la facultate care astfel nu-si bateau capul cu profetia apocalipsei ce vorbeste despre marea prostituata a cetatii de pe 7 coline.
Iar vorbiti aiurea cu legitimarea crimelor? Dvs. va place sa bateti campii si inca sa-i acuzati pe altii de imaginatia dvs.??
Pentru dvs. probabil ca Hristos nu trebuia sa vina, ca de iubirismul Lui va puteati lipsi linistit. Poate o sa va si respecte dorinta, mai stii? Bine insa ca nu se da El la mintea dvs.! Nici eu nu stiu daca am vazut atata ura spusa pe fata! Sau poate ca da, la cei care au si pus-o in practica. Fantastic ce va racaie iubirea lui Dumnezeu pentru om, ati fi vrut-o doar pentru dvs. daca se poate sau cum?!!
Iar biserica a fost zdravan persecutata tocmai la inceput, pana sa nu se bage politicul pe fir...