Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
Desi ne-am povestit atatea lucruri, uite ca pe-asta nu mi-ai spus-o: ca BO s-a desprins din Adevarata Biserica a lui Hristos.
Nu tin sa imi spui aici, totusi te-as ruga sa imi dai un link spre o adresa unde as gasi povestea asta, eventual acolo unde ai scris deja tu insuti.
Eu stiam ca Schisma se numeste asa deoarece a fost o despartire in doua, o ruptura, o sfasiere, o respingere reciproca intre ierarhii si pastoritii vremurilor acelora. Acum insa reiese ca de fapt a fost o parasire a Adevaratei Biserici de catre ortodocsi ("cioate desprinse", spui). Ma mira foarte aceasta versiune. Da-mi te rog un link sau o sursa exacta, atat cat poate fi de acurat expusa o astfel de varianta.
|
Ehe, asa cred catolicii, de ce crezi ca BC a inventat Inchizitia? Si este si motivul pentru care nu a intrat in Consiliul Mondial al Bisericilor desi ea a fost cea care a pistonat cel mai mult pentru unire dar cum nu se facea in sensul dorit de ea, adica toti sa treaca la ordine sub Papa, a ramas la distanta. Acum nu are incotro, trebuie sa colaboreze cu celelalte pentru ca nici o "cioata" nu-i canta in struna, dar este impresionant cat pot clocoti unii in ei din cauza asta, cat de putin suporta sa fie contrazisi...