Subiect: Mantuirea
View Single Post
Vechi 08.09.2012, 14:09:39
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
La toate astea ți-am răspuns deja în alte postări și ți-au răspuns și alții, Ioan Cezar, Cătălin, dar tu ești cea care te încrâncenezi să susții lucruri care ți-au fost invalidate. Și asta pentru că ai trecut cu vederea trimiterea Bisericii care era și este necesară pentru mântuire. Problema ta este că tu Îl vezi pe Christos despărțit de Sfânta Biserică, ori în realitate uniunea dintre Christos și Biserică este una mistică și mult mai puternică decât ne imaginăm. Iar Christos, care este Capul Bisericii lucrează prin Trupul Său Mistic, care este Biserica. Deci până acum ți s-a răspuns la întrebări, nu cred că mai sunt foarte multe de adăugat pentru că tu te încăpățânezi împotriva dovezilor și a argumentelor să ții cu dinții de poziția ta; ori în această situație nu se mai poate dialoga, pentru că nu se poate dialoga cu cineva căruia i s-a tot dovedit care este adevărul dar refuză să îl vadă pur și simplu pentru că așa vrea; în cazul ăsta nu poate exista dialog. Teoriile tale au fost invalidate și nu ai decât să te uiți prin postările pe care le-ai scris în primele pagini să vezi că ți-am adus contra-argumente clare, pe care le-au recunoscut ca fiind valabile, valide ceilalți interlocutori, doar tu încăpățânându-te să refuzi să accepți justificările care ți s-au dat; în acest context dialogul nu este posibil.
Draga Decebal,
Tu, singurul care te-ai straduit sa aduci ceva argumente dupa ce ti-am dat indicii, inca nu ai invalidat nimic. Ti-am dat pasajul de la Matei ca sa vezi cine semana de zor in toate cetatile si orasele pregatind recolta: era Domnul care raspandea samanta buna, cuvantul Evangheliei, El era intruparea vie a propriei parabole a Semanatorului. Si in acelasi citat se vede bine ca nici poveste ca israelitii si toti ceilalti sa fi fost pregatiti deja de catre profeti ci erau niste necajiti si vai de ei, de care lui Iisus ii este mila ca ii vedea ca pe o turma fara pastor. Iar dupa ce El i-a pregatit pe oameni, cand secerisul sau era gata copt si-a trimis lucratorii, pe Apostoli sa il culeaga. Este totul foarte clar spus negru pe alb insa nu ai puterea sa o recunosti pentru ca pe deoparte prea te-ai tinut batos in marele tau elan de a ma calca in picioare, ca atare intentionat nu ti-am dat citatele pentru ca stiam din cum scrii ca nu cunosti Biblia ci cauti prin motoare de cautare folosind cuvinte cheie luate din indiciile pe cale ti le dadeam (si ai cazut in capcana desi formal te-ai impotrivit ca sa salvezi aparenta si sa ascunzi nestiinta) si pe de alta parte, a admite evidenta te forteaza sa recunosti ca sfintii nu sunt infailibili iar metoda lor de a interpreta Biblia este una pe cale rationala ca a tuturor, ca atare pot gresi in interpretare daca nu au suficienta capacitate de sinteza...

Last edited by Tartaruga; 08.09.2012 at 14:16:31.