Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
Desi ne-am povestit atatea lucruri, uite ca pe-asta nu mi-ai spus-o: ca BO s-a desprins din Adevarata Biserica a lui Hristos.
Nu tin sa imi spui aici, totusi te-as ruga sa imi dai un link spre o adresa unde as gasi povestea asta, eventual acolo unde ai scris deja tu insuti.
Eu stiam ca Schisma se numeste asa deoarece a fost o despartire in doua, o ruptura, o sfasiere, o respingere reciproca intre ierarhii si pastoritii vremurilor acelora. Acum insa reiese ca de fapt a fost o parasire a Adevaratei Biserici de catre ortodocsi ("cioate desprinse", spui). Ma mira foarte aceasta versiune. Da-mi te rog un link sau o sursa exacta, atat cat poate fi de acurat expusa o astfel de varianta.
|
Biserica nu se poate rupe in doua, la fel cum nici Hristos, Capul ei nu se poate divide (tot ecumensimul propaga si ideea asta). Desigur ca catolicii spun ca noi ne-am desprins si suntem schismatici fata de ei, iar noi spunem ca ei s-au despartit de Biserica lui Hristos si ei sunt schismatici/eretici. Ei nu au dovada decat cateva minuni ciudate din punct de vedere crestin ( ca sa spun asa), noi avem dovada prezentei harului prin nenumarate minuni, la fel ca in primul mileniu (sa amintim doar Lumina de la Ierusalim).