Subiect: Budism - Mantre
View Single Post
Vechi 09.09.2012, 13:15:21
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Salut Florine,

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75 Vezi mesajul
Doar cand omul se uneste desavarsit cu Iisus, nu mai este nevoie de efort voluntar din partea acestuia.

Budismul detaileaza rational acest "ceva" - ce trebuie facut din partea persoanei - si clarifica 'stiintific' experientele psihologice.
De cînd Îl mărturisește budismul pe Hristos? Și ce îi lipsește creștinismului pentru a-i arăta omului calea corectă către Dumnezeu (spuneai că aceste două religii sînt complementare)?

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75 Vezi mesajul
Puterea mantuitoare a jetfei Lui Iisus este inteleasa integral si eliberata in continuumul persoanei doar atunci cand persoana are intelegerea profunda care vine din practicarea virtutilor ("urmarea Lui Hristos").
Urmarea Lui Hristos presupune întîi credința în Hristos ca Fiul Lui Dumnezeu-Tatăl, Om deplin și Dumnezeu adevărat. Practicarea unor virtuți fără această credință înseamnă lucrarea faptelor fără credință (credința creștină, nu orice credință), combătută de Apostolul Pavel după cum bine știi.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote