View Single Post
Vechi 09.09.2012, 19:48:59
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

”Doamne, scoate-mă de aici și toată viața o pun la picioarele Tale!”

Mărturisitori - Pr. Mihai Lungeanu Autor: Pr. Mihai Lungeanu

Am ajuns la Târgu-Ocna în primăvara anului 1950, printr-o minune a Maicii Domnului.
În 1947, când am fost arestat, eram student în anul 5 la Facultatea de Medicină din Iași. Am fost arestat pentru legătura cu grupul de studenți legionari de la Medicină. În toamna lui 1949 am ajuns la Pitești, unde am intrat în focurile reeducării. În prima zi bătaia a durat de la șapte și jumătate dimineața până la amiază. Au urmat apoi altele. Mă rugam permanent lui Dumnezeu. O singură noapte nu m-am rugat și îmi reproșez asta toată viața; dacă nu mă rugam mai mult mă prăbușeam total. Și în bătăi, tot timpul mă rugam ”Doamne, scoate-mă de aici și toată viața o pun la picioarele Tale!”. Și m-a scăpat.
După o săptămână-două, eu și alții am fost duși la Văcărești. Încă de la Iași eram bolnav de rinichi. Cum urinam cu sânge, au crezut că am TBC renal, dar era altceva. Sanitarul de la Pitești știa că sunt bolnav și m-a trimis și pe mine la Văcărești.
Cât am stat la Văcărești au venit vreo trei serii de la Pitești și, după controlul pulmonar, îi trimitea pe cei bolnavi la Târgu-Ocna iar pe ceilalți înapoi la Pitești. Pe mine, care nu aveam TBC, nu știu de ce, m-au ținut pe loc. Mă rugam ”Doamne, nu mă trimite înapoi!”. M-am rugat mult la Maica Domnului și m-a ajutat.
După ce am stat o vreme la Văcărești și nu m-au trimis nici colo, nici colo, într-o noapte am avut un vis. Am visat-o pe Maica Domnului care mi-a spus ceva, nu mai țin minte ce, și mă simțeam foarte vinovat. În continuarea visului, mă aflam în curtea de plimbare de la Văcărești, scos cu alți colegi. În curticica aceea era și un cireș înflorit, pe care erau puse niște haine la uscat. Curticica avea formă de triunghi, la vârf era prepeleacul cu santinela care ne păzea, iar pe partea cealaltă, la baza triunghiului, era ușa pe care intram noi. Se deschide ușa și intră un gardian:
- Care ești Lungeanu?
- Eu.
- Fă-ți bagajele și pleci!
M-am trezit. Măi, mă tot întrebam, oare ce o fi cu visul acesta?
Dimineața am fost scoși la plimbare. În curte, ca în vis, santinela din prepeleac și cireșul cu hainele agățate de el. Se deschide ușa și intră gardianul:
- Care ești Lungeanu?
- Eu.
- Fă-ți bagajele și pleci!
Exact ca în vis. În ziua aceea m-au pus pe cursă și am ajuns laTârgu-Ocna, unde am stat trei ani și jumătate. Printr-o minune m-a scos Maica Domnului și în loc să mă trimită la Pitești, m-a adus la Târgu-Ocna.
(Pr. Mihai Lungeanu - Sfântul închisorilor, de Pr. Moise Iorgovan, Editura Reîntregirea, Alba Iulia, 2007, pag. 157-158)

De pe http://www.fericiticeiprigoniti.net/...icioarele-tale