Citat:
Īn prealabil postat de ioan cezar
Eram de acord inainte sa va grabiti sa ma criticati aspru si sa ma includeti printre "domnosi"...:)
Poate va amintiti ca atunci v-am rugat sa cititi si alte postari ale mele, ca sa nu ma mai judecati prea aspru si pripit.
Totusi, as voi sa fac o delimitare: faptul ca am scris aceste lucruri, pe care le cred cu tarie, nu inseamna ca eu ma ocup mereu cu sublinierea neajunsurilor BOR. Am facut-o o data, am spus de doua ori, fie si de trei, OK, AJUNGE! Altminteri cad in razvratire, mai intai. Iar asta nu e duh crestin!
Pe de alta parte, prioritatea in viata crestinului este lupta personala cu patimile. Nu pot pedala la nesfarsit pe greselile altora, oricare ar fi ei, ci prefer sa imi vad de barna din ochiul meu.
Ca urmare, desi vad si eu ca multi alti crestini ca exista nereguli mari si multe in Biserica (care tin mai degraba de biserica), treaba mea e sa ma tin la pocainta. De aceea ma opresc din criticarea instituitiei si incerc, atunci cand pot si cand sunt solicitat, sa aduc vreun folos cat de mic. Daca pot. Iar de nu, Dumnezeu sa ma ierte, pentru pacatele si slabiciunile mele si sa ma intareasca, Bunul, cu harul Lui. Ca pe noi toti dealtfel, intru Hristos Domnul! AMIN+
|
Pe de alta parte, iar asta poate ca e unul din cele mai importante lucruri, am inteles ca multi vad ceea ce vad si eu, dar aleg sa taca si sa faca (lucruri de folos). De ce? Pentru ca o constatare a unei stari de lucruri, odata spusa public, devine "arma" pentru cei rauvoitori, pentru cei care nu deplang starea noastra (cum facem noi atunci cand cautam a critica intru construire, spre zidire, constructiv) ci cauta a darima si mai mult. Detractorii Bisericii, dusmanii ei bine stiuti si obraznici, fara de rusine, abia asteapta un astfel de prilej ca sa-l foloseasca cum vor ei, draceste adica, pe fata. Tocmai aveti un exemplu cu 2-3 postari mai sus! Ce dovada mai clara voiti pentru a intelege conduita unui om viclean care uraste de moarte Biserica si pe crestinii dreptmaritori?
De aceea va recomandam sa puneti critica in surdina, pe loc secund. Sper sa intelegeti acum...