View Single Post
  #2037  
Vechi 10.09.2012, 18:36:26
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit Conferința de presă a Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe din Orientul Mijlociu

„Responsabilitatea socială și etică a Bisericii rezidă mai ales în faptul că omul, ca persoană dar și ca societate, cunoaște tensiuni într-o criză fără precedent. O criză care a șters mitul după care omul poate atinge plenitudinea prin achiziția imprundentă a bunurilor materiale".
Ierarhii primați ai Bisericilor Ortodoxe din Orientul Mijlociu, Preafericitul Theodoros al II-lea, Papă și Patriarh al Alexandriei și a toată Africa, Preafericitul Theofilos, Patriarh de Ierusalim și de Palestina și Preafericitul Hrisostom, Arhiepiscop de Noua Iustiniana și al Ciprului, au organizat o conferință de presă în reședința arhiepiscopală din Cipru, pentru a-și exprima viziunea, obiectivele și așteptările „ințiativei ortodoxe” în contextul schimbărilor politice și socio-economice ale regiunii Orientului Mijlociu de azi.
Patriarhul Africii, Theodoros, a spus printre altele: „Cu harul lui Dumnezeu, suntem în prima săptămână a anului bisericesc, rugându-ne ca umanitatea fragmentată să restaureze în societate compasiunea, iubirea și iertarea, precum și credința în existența lui Dumnezeu.
Desigur, Biserica, fiind urmașa și propovăduitoarea mesajului mântuirii din Evanghelii, știe bine că lupta umanității de a fi transformată în Hristos este plină de obstacole și înstrăinări, care sunt adeseori insurmontabile. Totuși, Biserica nu există numai pentru noi, ci pentru toți oamenii. Dacă nu ar fi oameni, Biserica și Teologia ei nu ar avea absolute nici o rațiune de a exista.
Responsabilitatea socială și etică a Bisericii rezidă mai ales în faptul că omul, ca persoană dar și ca societate, cunoaște tensiuni într-o criză fără precedent. O criză care a șters mitul după care omul poate atinge plenitudinea prin achiziția imprundentă a bunurilor materiale. O criză care a șters mitul după care omul poate atinge fericirea prin consum nelimitat. Și acum, că securitatea bunurilor materiale s-a risipit, și că visele consumatorilor s-au șters, cunoașterea că omul a fost lăsat vulnerabil este zdrobitoare. Vulnerabil într-un mediu mondial adesea cinic, căci omul trăiește într-o lume cu o economie mondială, dar fără o guvernare mondială dreaptă și echitabilă pentru cei slabi”.


Sursa: www.orthodoxie.com
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote