Citat:
Īn prealabil postat de iustin10
Cezar & glykys
Orice convingeri are ea,nu se cade sa vorbiti asa despre persoana ei ,ca 'si a aratat masura,etc" Una sunt convingerile ,alta persoana
Chiar nu ne putem rezuma doar la convingeri ? De ce o trebui sa facem mereu aprecieri personale,desi unii chiar nu ne am vazut
Poate Adriana are convingeri mai amestecate,dar poate e o persoana minunata.
Nu va dati seama ca fiind prea amari acum o intristati?
Ea doar a spus ce a vazut ,si pina unde au dus-o experientele de pina acum .Poate maine va fi o sfanta ,cine poate stii . De ce sa nu vorbim tuturor cu blandete ,caci nu stim ce planuri are Dumnezeu cu fiecare.
Cine o singura vorba amara rosteste ,seara ,la rugaciune o va regreta,caci constiinta nu doarme. Ceea ce a-ti spus drept,in apararea credintei ,va va aduce liniste in constiinta.Iar ceea ce a ti spus cu tenta personala,cu apreciere asupra celuilalt , cu tendinta de judecare a lui,va va adcue regrete ,ca v-ati depasit atributiile
Combateti erezia,dar realmente iubiti sectanti,realmente, cu fapte,nu doar declarativ.
Daca va cauta ,stati cu ea ,daca va plictiseste,duceti va mai incolo.
Dar nu alungati,ca inainte de toate e un om, si credinta e facuta ca sa ne uneasca si ca oameni ,nu numai ca si credinta ,si nu ca sa ne dezbine
|
Hai ca devii patetic... Chiar crezi ca orice om accepta oferta ta? Asa ai cunoscut tu din viata pana acum? Iustin, bata-l sa-l bata de iubirism... Vezi, uite ce ma salveaza pe mine de ecumenism (ca vreun merit nu am): nu agreez iubirismul si dulcegariile sub nici o forma. Vezi te rog topicul inima unde am pus un link. Acolo e o vorba magistrala, in care ni se explica de catre un om duhovnicesc ce pateste inima omului cand e sparta de pacat si isi pierde unitatea simtire-gandire-vointa. Zice ca asa apar, printre altele, iubiristii... Ia seama, ca pe toti ne paste! Scrie acolo, vezi linkul, ca e un material serios.
P.S. Pe forum am vazut clar un text. Acest text este compus din convingeri si credinte. Despre asta vorbesc. Si sigur ca mai departe are legatura si cu persoana, dar eu ma refer la ceea ce tu ai spus: convingeri, credinte asa cum au fost exprimate in public. Si-a dat deci masura convingerilor si credintelor. Implicit si a persoanei, dar persoana e mereu mai mult decat un text si nu rejectez aici persoana ei, pe care mai degraba o privesc cu compasiune. Ca doar nu ma rugam acolo in finalul textului pentru convingeri si credinte, ci pentru persoana acestui om pe care il gasesc cu totul ratacit. Compasiune pentru persoana am, cum as putea sa nu am. Dar pentru idei aberante si conduite manipulatorii: stop!