View Single Post
Vechi 11.09.2012, 14:02:20
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

mie mi se pare chiar oportun sa afle ca exista rai si iad, si ca ptr faptele facute omul merge fie intr-un loc , fie in altul.LA fel cum si in societate, greseala se plateste.

Tin minte ca vb cu o cunostinta, care preda un fel de module despre contraceptie, avort, familie crestina si relatii premaritale in scoli. Si se confrunta cu o problema: daca nu e prea dur sa le vorbeasca fetelor de clasa a opta-noua despre rai si iad. II era teama sa nu fie un subiect prea dur ptr fetele astea. De amintit ca aceste fete isi incepusera deja de mult viata sexuala, si facusera chiar 1-2 avorturi.

Asadar, nu ii spunem tanarului de iad, ca sa nu il traumatizam, dar acelasi tanar face crime fara a le constientiza. Oare mai vb de un copil agresat sau de un agresor?

Nu ii spunem ca e rau ce face, ca e o crima si ca datorita pacatului astuia poate merge in iad, dar il lasam in continuare sa-l faca .

Din pacate, frica de pedeapsa s-a dovedit un instrument foarte eficient in educarea copilului/omului. Asadar, mai bine sa asculte de frica decat sa faca raul fara nerusinare.
Nu ca as fi adepta fricii in educarea copilului. Departe de mine asa ceva.
E important ca atat copilul cat si adultul sa constientizeze ca dupa fapta vine si rasplata.
Mai devreme sau mai tarziu, orice fapta va fi rasplatita. De oameni sau de Domnul.

Last edited by lore86; 11.09.2012 at 15:07:58.
Reply With Quote