Inca un lucru in plus care sa-mi provoace sila cand aud cuvantul "asur".
Dar facand o paralela la ce prostii vorbesc astia - ma gandesc ce simt acei copii de 10-11 ani care li se explica modalitatile contraceptive (avortul steriletul etc) si sexualitatea.
Imi este greu sa mai comentez , avand in vedere ca explicatiile acestora sunt exagerate si lipsite de arugumente... ca sa nu mai adaug superficialitatea acestor indivizi.
In rest nu mai am nimic de comentat , sa ne rugam la Bunul Dumnezeu sa-i lumineze pe domnii de la Asur sa inceteze cu atacurile la Biserica si sa-i daruiasca intelepciune ministrului educatiei de a nu lua in seama aceste minciuni si de a nu inlatura religia din scoli)
"Or ceea ce lipsește - atât părinților, cât și copiilor de azi - e, între altele, cultura religioasă. În consecință, aș vota pentru obligativitatea orelor de religie, dacă ele ar însemna asimilarea bagajului elementar de cunoștințe pe care orice om întreg trebuie să le aibă cu privire la religiile lumii și la propria religie. Aș propune cursuri de apropriere a marilor texte revelate existente, culminând, firește, cu textele spațiului în care trăim. Orice trăitor în spațiul creștinătății trebuie să știe ce conține Biblia, care este istoria creștinismului, care sunt diferențele dintre feluritele confesiuni creștine. Trebuie să știe, de asemenea, sensul ritualului la care participă, uneori, rutinier și decerebrat. Aș adăuga o serie de lecții de tip „glosar": elevilor li se vor explica termenii esențiali ai vieții religioase.
E inadmisibil ca la sfârșitul liceului să nu știe ce înseamnă „sfintele taine", „spovedanie", „agneț", „euharistie", „cincizecime", „icoană" etc. " (Andrei Plesu).
|